avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Cumparare licență
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Cumparare licență

Se da urmatoarea speta:
O societate obtine licenta pt comercializarea anumitor produse. Acele produse sunt comercializate si de alte societăți. Societatea detinătoare de licentă le solicita celorlalte fie distrugerea bunurilor, fie cumpărarea licentei.
Societatea care are licenta poate solicita societatilor care nu detin licență, informatii despre numărul bunurilor importate/comercializate în anii anteriori?
Pot solicita plata licenței pentru bunurile achizitionate inainte de a detine ei aceasta licenta?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 22:15, 8 Februarie 2019
Faceti o mare confuzie, o simpla licenta este o autorizatie de comercializare, licenta+exclusivitatea de distributie pe o zona comerciala data este altceva iar achizitia patentului, inventiei, etc... este cu totul altceva.
In cazul in care ati obtinut un patent, o inventie va trebui sa verificati ca este inca protejata, ca nu a intrat in domeniul public!
Numai cumpararea patentului, inventiei, etc... permite avertizarea, interogarea, somarea si/sau aducerea in instanta a societatilor care desfac deja produsul.
Nu aveti nici un drept anterioritate, data de obtinere al patentului, inventiei, etc... este data de la care incep drepturile dvs de proprietate!
poate fi vorba de o simpla marca inregistrata.
1. firma detinatoare de licenta trebuie sa verifice daca celelalte nu au cumva si ele;
2. daca licenta firmei de mai sus e exclusiva, sa zicem, pentru Romania, ea poate actiona concurenta in contrafacere, cu sprijinul detinatorului de marca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Popsockets Ion Creanga Ion Creanga Buna ziua! Reprezint un magazin ce vinde accesorii GSM. De curand au aparut pe piata produsele Popsocket, suport de mana pentru telefon. Zilele trecute, a ... (vezi toată discuția)
Cerere de chemare in judecata noa noa Care este baza legala a unei actiuni in instanta impotriva unei societati care afirma in mod fals faptul ca a produs anumite produse aflate in portofoliul ... (vezi toată discuția)
Drept de autor/licenta articole marvel AxelF AxelF Buna ziua. Vreau sa aflu daca am dreputul de a comercializa produse pe teritoriul Romaniei, in special stickere autocolante de perete, cu personaje Marvel ... (vezi toată discuția)