avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de chemare in judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de chemare in judecata

Care este baza legala a unei actiuni in instanta impotriva unei societati care afirma in mod fals faptul ca a produs anumite produse aflate in portofoliul altei societati, afirmatia fiind facuta chiar de catre o persoana care se pretinde a fi unul dintre organele de conducere ale societatii reclamante.

In functie de situatia concreta , urmariti daca fapta se incadreaza in dispozitiile legii priviond contrafacerea unei marci sau cele de concurenta neloiala .
Calitatea de reclamant în cadrul acțiunii civile în contrafacere o poate avea titularul dreptului exclusiv asupra mărcii. O poate avea și licențiatul dintr-un contract de licență a dreptului la marcă, dacă are consimțământul titularului sau dacă, fiind titular al unei licențe exclusive, după ce a notificat titularul mărcii cu privire la actele de contrafacere, acesta din urmă nu a acționat în termenul solicitat de licențiat (art. 44 din Legea nr. 84/1998).
Potrivit Legii nr.11/1991 sunt fapte de concurenta neloiala:

intrebuintarea unei firme, unei embleme, unor desemnari speciale sau a unor ambalaje de natura a produce confuzie cu cele folosite legitim de un alt comerciant
producerea in orice mod, importul, exportul, depozitarea, punerea in vanzare sau vanzarea unor marfuri, purtand mentiuni false privind brevetele de inventie, originea si caracteristicile marfurilor, precum si cu privire la numele producatorului sau comerciantului, in scopul de a induce in eroare pe ceilalti comercianti si beneficiari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Produs contrafacut cumparat pe site de anunturi iuliant iuliant Buna ziua, Am cumprat o chitara de pe un site de anunturi care mi s-a spus de vanzator (minor) ca e de o anumita firma (Fender). Din investigatiile mele ... (vezi toată discuția)
Obligatia de predare a marfurilor contrafacute alinabarbos alinabarbos Imi poate spune cineva daca gasesc un text de lege din care sa rezulte obligatia de predare a bunurilor contrafacute ? (vezi toată discuția)
Concurenta neloiala prin folosirea marcii AVOCAT ZAHARIA CALIN FLORIN AVOCAT ZAHARIA CALIN FLORIN Buna ziua, vin cu rugamintea catre d-voastra de a ma ajuta intr-o speta cu care ma confrunt in momentul de fata. Doresc sa initiez o actiune civila de ... (vezi toată discuția)