avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune

Buna ziua! va rog frumos sa ma ajutati intr-o problema delicata legata de uzucapiune.
Tatal meu a decedat de cateva luni si singurele lui bunuri mai sunt o casa, terenul din curte de 1893 mp cu cota de 1/1, exceptand terenul de sub casa, al carui proprietar a fost el, plus un autoturism.
Acest teren (unde tatal meu are 1/) are/a avut 3 mostenitori: tatal meu, bunica mea (mama tatalui meu) si sora tatalui meu. Toti sunt decedati, iar pentru a deschide succesiunea dupa decesul tatalui, am nevoie de toti nepotii ramasi in viata si de adresele lor. Cei mai multi dintre acestia si-au exprimat acordul pt a da o declaratie notariala de renuntare la drepturile in urma succesiunii, iar doi dintre ei nu vor sa colaboreze, probabil din rea vointa.
Eu mai am doua surori care au dat deja declaratii de renuntare la succesiune.
Mentionez ca tatal meu a locuit in acea casa (inclusiv terenul de 1893mp) neintrerupt din 1980 pana in anul decesului, 2018, a platit toate taxele si impozitele.
Intrebarile mele sunt:
- ce se intampla daca 2 dintre cei 7 nepoti nu vor sa renunte prin declaratie notariala *renuntare succesiune"? Trebuie sa ii actionez in judecata pe toti, invocand dreptul la uzucapiune, pe care tatal meu il are, dar nu a mai apucat sa initieze demersul juridic?
- unul dintre acesti nepoti (verisoara mea) este decedat, domiciliul fiindu-i in Rotterdam, Olanda. In acest caz este nevoie de certificat de deces? Mentionez ca nu am acest document, decesul fiind inregistrat la Primaria din Rotterdam unde ea a fost casatorita si a locuit inca din 1986.
- in calitate de posibila viitoare reclamanta in aceasta actiune, este necesara prezenta paratilor in instanta? se poate judeca si da o hotarare in lipsa acestora? Intreb in ipoteza ca acestia nu vor dori sa fie prezenti.

Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Uzucapiune partiala favex favex Parintii mei au cumparat un teren cu chitanta de mana in 1956 iar in 1957 au construit o casa fara autorizatie de construire. Au inscris terenul si casa in ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune Corina I. Mihai Corina I. Mihai Buna ziua, Va rog sa ma informati ce sanse am sa dobandesc proprietatea unui apartament in urmatoarea situatie: - Matusa A a locuit neintrerupt si neviciat ... (vezi toată discuția)
Mostenire IRMA-C IRMA-C in anul 1981 s-a facut succesiunea dupa bunicii mei decedati (1980) ;conform actului de mostenire ca mostenitori am ramas eu-nepot de fiu decedat(1977) ... (vezi toată discuția)