avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 352 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie clauza de neconcurenta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie clauza de neconcurenta

Buna ziua!
Indemnizatia de neconcurenta se cuvine si in situatia in care, dupa incetarea contractului de munca, fostul salariat a contractat cu aceeasi firma in calitate de PFA-prestari servicii? Daca da, ce se poate face in vederea recuperarii indemnizatiei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:28, 11 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Conteaza, in aceasta situatie, ce prevede aceasta clauza de neconcurenta. In principiu, se aplica daca a incheiat contracte cu societati cu care anterior (in calitate de salariat) a avut contact. In situatia existentei unei clauze de neconcurenta, temeiul de drept este raspundere civila contractuala.

O zi buna,
Av. Jasmine Oancea
Ultima modificare: Luni, 11 Februarie 2019
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat
In primul rand, va multumesc pentru raspuns!
In al doilea rand, clauza de neconcurenta prevede clar activitatile interzise (desfasurarea unui comert concurent pe cont propriu etc, contactarea furnizorilor, beneficiarilor sau angajatiilor firmei in vederea desfasurarii de activitati concurentiale), pe o perioada de 2 ani de la incetarea contractului de munca, dar nu prevede indemnizatia.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Atunci trebuie determinata indemnizatia, si conform practicii, aceasta este reprezentata de beneficiul nerealizat de dumneavoastra sau beneficiul realizat de cealalta parte (se raporteaza la cifra de afaceri).
Se poate determina doar cu angajatorul sau si direct in instanta?
Daca este dispus sa solutioneze situatia pe cale amiabila, nu este nicio problema, dar nu cred ca va fi de acord.

Alte discuții în legătură

Anexa nr. 2 la contractul individual de munca -clauza de neconcurenta Miha73 Miha73 Buna ziua, Va rog sa ma indrumati cu privire la clauza de neconcurenta. Dupa patru ani sunt obligat sa semnez aceasta anexa la ctr. indv. de munca. In cazul ... (vezi toată discuția)
Contract de prestari servicii cu clauza de neconcurenta?? suciu_diana suciu_diana Buna seara, stiti sa existe clauze/contracte de neconcurenta?? adiacente unui contract de prestari servicii PFA? este formulata ca si o clauza de ... (vezi toată discuția)
Clauza de neconcurenta. Cristian Raduta - Birou de Mediator Cristian Raduta - Birou de Mediator Buna ziua. Ma poate ajuta cineva cu un raspuns referitor la clauza de neconcurenta prevazuta de art.21 Codul Muncii. Am intales din cuprinsul codului ca ... (vezi toată discuția)