avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... 677/2001 sau 8/1996
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

677/2001 sau 8/1996

Problema e asa: am accesat adresa unui site/admin/ si am avut acces la baza de date fara parola sau alte mijloace de securitate:O si...normal ca mi-am bagat nasul, am salvat ceva pe calculator (ca asa e omul curios sa vada daca poate#-o) iar acum ei zic ca e furt.
Deci care pe care? Eu pot sa-i dau in judecata cf. Legii 677/2001 Art. 20.
(1) Operatorul este obligat sa aplice masurile tehnice si organizatorice adecvate pentru protejarea datelor cu caracter personal impotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificarii, dezvaluirii sau accesului neautorizat, in special daca prelucrarea respectiva comporta transmisii de date in cadrul unei retele, precum si impotriva oricarei alte forme de prelucrare ilegala. (pentru ca si datele mele erau in baza respectiva de date) sau ei pe mine conform legii 8/1996?
Cel mai recent răspuns: Cabinet Av. Irina Rosulescu , Avocat 20:47, 8 Noiembrie 2006
eu zic sa mergi pe 677/2001, daca ei nu-si protejeaza datele ./.......n-ai vina.
ei te pot actiona in baza Legii nr.8/1996 privind drepturile de autor. Deoarece, asa cum sustii, ai copiat de pe site-ul lor anumite programe sau informatii pe care ei nu le-au protejat.
depinde daca ce ai copiat sunt date personale si nu ale unei firme sau altfel de date. daca sunt date persoanle merge sa va aparati pe temeiul legii nr. 677/2001 daca nu.... se aplica legea 8/1996 pt ca acele date sunt protejate de dreptul de autor si apartin cuiva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre camere de luat vederi ndan57 ndan57 Buna ziua , daca toti sau cei mai multi din locatari au fost de accord cu montarea de camera de luat vederi pe paliere , este vreo lege sau ceva prin care sa ... (vezi toată discuția)
Cine poate monitoriza camerele de supraveghere dintr-un imobil si cand se pot folosi filmarile? clau_dia2001 clau_dia2001 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc de proprietari unde au fost instalate camere de supraveghere. Aceste camere au fost montate in urma cu aproximativ 3 ... (vezi toată discuția)
Baza de date...... johndoe73 johndoe73 Buna am si eu o intrebare......am creat un site protejat de parole si accesibil doar persoanelor juridice din domeniu hotelier in care o sa se regaseasca o ... (vezi toată discuția)