avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 352 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Despre camere de luat vederi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Despre camere de luat vederi

Buna ziua , daca toti sau cei mai multi din locatari au fost de accord cu montarea de camera de luat vederi pe paliere , este vreo lege sau ceva prin care sa ne opunem ? , deoarece nu mi-I se pare normal sa se uita toata ziua sau din cand in cand administratorul sau presedintele la usa apartamentului s-mi urmaresca musafiri care-mi vin.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 14:26, 15 Iunie 2017
Buna ziua!
De principiu, daca exista o hotarare a Asociatiei de proprietari in acest sens, se va aplica pentru toti proprietarii.
Asta nu inseamna ca implementarea masurii supravegherii video se va efectua oricum.
Astfel, Asociatia va trebui sa se inregistreze ca operator de date cu caracter personal. Totodata, Asociatia, in calitate de operator, va trebui, in conformitate cu prevederile art. 20, alin. 1 din Legea 677/2001, sa aplice "măsurile tehnice şi organizatorice adecvate pentru protejarea datelor cu caracter personal împotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificării, dezvăluirii sau accesului neautorizat, în special dacă prelucrarea respectivă comportă transmisii de date în cadrul unei reţele, precum şi împotriva oricărei alte forme de prelucrare ilegală".
Prezenta camerelor va trebui semnalizata in mod corespunzator.
In toate cazurile, prelucrarea imaginilor nu va trebui sa exceada scopului pentru care au fost amplasate camerele de supraveghere.
Pentru mai multe detalii, cititi Decizia ANSPDCP nr. 52/2012 privind prelucrarea datelor cu caracter personal prin utilizarea mijloacelor de supraveghere video.

Cu stima,

Eu as multumi as. prop. daca ar pune o camera spre usa mea, adica sa vada "tot ce misca", cine intra-cine iese din casa.Desigur, totul gratuit!
Daca va cramponati de toate toate alea (prelucrarea datelor cu caracter personal), o sa muriti cu dreptatea in brate daca - fereasca Cel de sus, va sparge cineva casa...
Insa, fiecare cu dreptatea lui, ca sa nu zic - fiecare cu mofturile lui.
La noi in localitate, la o as. prop. s-a pus o camera de supraveghiere in lift. Ei, un puscarias, abia eliberat din "frana" a incercat sa violeze o femeie. Nu a reusit, insa in mai putin de doua ore a fost depistat si dus la locul lui. In acest caz a fost benefica camera, da? A fost, ce sa zic, chiar daca le-a prelucrat datele cu caracter personal si nefericitei dar si banditului...
Mai ganditi-va...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camere supraveghere in scara blocului-legal sau nu? Utilizator1991 Utilizator1991 Buna ziua, In blocul unde locuiesc vecinii vor sa puna camere de supraveghere-exterior si interior(cea din interior la parter). Personal nu sunt de acord cu ... (vezi toată discuția)
Cine poate monitoriza camerele de supraveghere dintr-un imobil si cand se pot folosi filmarile? clau_dia2001 clau_dia2001 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc de proprietari unde au fost instalate camere de supraveghere. Aceste camere au fost montate in urma cu aproximativ 3 ... (vezi toată discuția)
Montare camere video la intrare in bloc si pe paliere dianahauk dianahauk Locuiesc intr-un bloc care are propia asociatie de proprietari. la ultima sedinta s-a discutat despre montarea camerelor video la intrare in bloc si pe ... (vezi toată discuția)