avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... BAZA DE DATE......
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

BAZA DE DATE......

Buna am si eu o intrebare......am creat un site protejat de parole si accesibil doar persoanelor juridice din domeniu hotelier in care o sa se regaseasca o lista cu persoanele care dau tepe la hoteluri. Intrebarea mea este daca incalc legea 677/2001 privind protectia datelor avand in vedere ca siteu nu este pentru publicu larg.iar persoanele bagate in aceasta baza de date vor figura cu un simplu cnp.fara nume sau prenume sau alte date de identificare.Iar aceste persoane vor fi introduse de catre hotelurile respective,eu doar administrand acest site pus la dispozitia hotelurilor.Intru sub incidenta legi 677/2001????
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 12:13, 22 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Avand in vedere prevederile Legii 677 din 2001, modificată şi completată prin
Legea nr.102/2005 din 3 mai 2005 (M. Of., Partea I nr. 391 din 09.05.2005), art.8 alin. 1, lit. a) si b) prelucrarea codului numeric personal sau a altor date cu caracter personal având o funcţie de identificare de aplicabilitate generală poate fi efectuată numai dacă:
a) persoana vizată şi-a dat în mod expres consimţământul; sau
b) prelucrarea este prevăzută în mod expres de o dispoziţie legală.
In caz contrar conform art.32 din aceeasi lege, " prelucrarea datelor cu caracter personal de către un operator sau de o persoană împuternicită de acesta, cu încălcarea prevederilor art. 4-10 ( cedi si art. 8, ca subliniere a mea) sau cu nesocotirea drepturilor prevăzute la art. 12-15 sau la art. 17, constituie contravenţie, dacă nu este săvârşită în astfel de condiţii încât să constituie infracţiune, şi se sancţionează cu amendă de la
10.000.000 lei la 250.000.000 lei.

In concluzie, pentru a nu avea probleme , respectati art. 8 din lege.
Cu stima!
Ultima modificare: Duminică, 22 Noiembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Postare nume + informatii personale pe internet lucialuca lucialuca Buna ziua! Ce se poate face in cazul in care o persoana regaseste informatii personale pe internet, pe un site gen forum? In plus informatiile personale sunt ... (vezi toată discuția)
Cnp public mirunajenica mirunajenica in urma incheerii unui contract cu o banca institutia respectiva are voie sa faca public CNP-ul si datele personale? (vezi toată discuția)
Legea privind protectia datelor cu caracter personal corinuta corinuta Am inteles ca aceasta lege se ocupa cu protejarea datelor cu caracter personal, as dori sa aflu unde gasesc exact interdictia de a furniza CNP persoanelor ... (vezi toată discuția)