avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concedii suprapuse
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concedii suprapuse

Buna ziua. Sunt in concediu creștere copil până la 29.07.2019 ,in luna februarie am născut al doilea copil, este adevărat că voi primi o singura indemnizație plus un stimulent? Ce spune legea? Nu se primesc indemnizații pentru ambii copii? Dacă tatăl și a luat deja luna pentru primul copil ,când trebuie sa mă întorc eu pentru a beneficia de stimulent? Cu o lună înainte? Al doilea copil s a născut pe 11.02.2019. Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:23, 1 Martie 2019
Este adevărat că veti primi o singura indemnizație plus un stimulent (n.m., 1250 lei).

Va trebui sa intrebati la AJPIS, intrucat stimulentul cu indemnizatia pentru CCC2 nu se pot cumula.

Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Deci stimulentul ptr al doilea copil Este de 1250? Nu 650 lei?
Stimulentul de inserție este 1250. Deci dumneavoastră primiti indemnizația pentru primul copil+ plus alocatia 200RON+ stimulentul de inserție 1250 RON+ alocația pentru al doilea copil 200 RON. Dar pentru stimulentul de inserție trebuie să mergeți la primărie pentru a rezolva cu actele.
Cand am afirmat stimulent nu m-am referit strict la notiunea acestuia , ci la majorarea prevazuta de OUG 111/2010 , art.9 , = suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință, pentru fiecare dintre copii, începând cu cel de-al doilea.

Intr-adevar, stimulentul de insertie are valoarea de 650 lei si acesta se acorda persoanelor care, în perioada în care sunt îndreptățite să beneficieze de concediul pentru creșterea copilului, obțin venituri supuse impozitului.
Nu prea am înțeles...eu întrebam de valoarea stimulentului pentru al doilea copil și nu de stimulentul de inserție, care știu că e 650 Ron. Va mulțumesc

Alte discuții în legătură

Nastere al doilea copil in timpul cic pentru primul copil habar habar Buna ziua Am urmatoarea situatie. In momentul de fata eu ma aflu in concediu ingrijire copil si primesc indemnizatie. Sotia nu lucrase suficient ca sa ... (vezi toată discuția)
Bună seara! sunt în creșterea copilului pana în oct cu bebe1, ... roxana_d24 roxana_d24 Bună seara! Sunt în creșterea copilului pana în oct cu bebe1, luna aceasta urmează sa nasc bebe 2.cele 42 de zile de lehuzie trebuie sa le iau? Cine ... (vezi toată discuția)
Suprapunere ccc Veve(byu)31 Veve(byu)31 Buna ziua. Am si eu o intrebare. Am un bebe de 1 an si 5 luni si am nascut acum 2 saptamani cel de al 2 lea copil. Eu sunt in ccc pana in mai 2019. Perioada de ... (vezi toată discuția)