avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Plata pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Plata pensie

Daca Decizia de pensionare anticipata partiala are data de 30.01.2019 dar mi-a fost comunicata pe data de 13.02.2019 am 2 intrebari
1. Cind se face plata efectiv a pensiei?
2. La data de pensionare la limita de virsta se calculeaza automat pensia adaugindu-se si anii de facultate si cei de stagiu militar ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: freeanifer , utilizator 15:07, 15 Februarie 2019
1.In luna Martie 2019..
2.Da.
Multumesc frumos
Am citit ca decizia de pensie anticipata partiala nu se pune in plata pana cand nu inceteaza calitatea de asigurat a angajatului.
Eu am incetat activitatea . Trebuie sa mai duc o adeverinta la casa de asigurari ?
Pentru punerein plata, trebuie sa duceti o copie de pe decizia de incetare a c.i.m. la Casa de Pensii.
Ultima modificare: Vineri, 15 Februarie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am dus atunci cind am intocmit dosarul. Multumesc.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, câte puncte aduc, in cazul pensiei la limita de vârstă, ... Cristian Stamate Cristian Stamate Buna ziua, Cite puncte aduc, in cazul pensiei la limita de virsta, stagiul militar intre octombrie 1978 si martie 1980 si facultatea de 5 ani absolvita cu ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata ciungu ciungu Buna ziua, Sunt nascuta in iunie 1960 si pot sa ma pensionez anticipat incepand cu martie 2017. As vrea sa stiu,cand imi depun dosarul mai pot veni la ... (vezi toată discuția)
Modificãri la legea nr. 19/17 martie 2000 ContSters116611 ContSters116611 Bună ziua, Legea nr. 19/17 martie 2000 prevedea în tabelul cu vîrstele standard de pensionare şi stagii minime şi complete de cotizare pentru femei şi ... (vezi toată discuția)