avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Opinie Centru Rezidential/ persoane cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Opinie Centru Rezidential/ persoane cu handicap

Buna ziua,
Sora mea, 23 de ani, este beneficiara unui centru rezidential aflat in grija DGASPC, OLT, de aproximativ 2 ani. Diagnostic: parapareza spastica, encefalopatie. ( este paralizata complet, nu merge si nu vorbeste, insa isi poate misca mainile si picioarele, nu se graneste singura. Mananca cu lingurita. ) Mentionez ca titularul este in continuare mama mea, care nu si-a cedat drepturile parintesti asupra copilului. La momentul internarii, greautatea ei era identica cu a unui om normal. Inainte de internare, a avut un abces pulmonar, in urma caruia i-au ramas cateva leziuni pe plamani. De-a lungul internarii in centru am sesizat ca greutatea ei este in scadere. Au fost multiple internari in spital in acesti 2 ani, desi inainte nu am avut astfel de probleme, inclusiv au ars-o la dus, cu toate ca rana nu parea sa fie de la dus. dupa suspiciunile noastre si ale medicilor de la spitalul judetean Slatina. Tot atunci, aceeasi medici ne-au atras atentia asupra alimentatiei. Acestia au spus ca ea, la centru, nu este alimentata corespunzator, iar organismul ei este slabit. De la vizita la vizita am observat acelasi lucru, iar saptamana trecuta a ajuns iar in spital pentru o raceala unde medicii ne-au spus acelasi lucru in legatura cu alimentatia ei. Am mers la DGASPC OLT si am discutat despre acest aspect, iar dumnealor mi-au promis ca se vor face investigatii fara a imi oferi insa un plan exact. In acelasi timp, am incercat sa cer un document de la spital in care sa se ateste acest lucru, insa fara succes, intrucat mi-au spus ca nu este de competenta lor. Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez. Nu stiu carei institutii sa ma adresez pentru a putea stabili daca ea este intr-adevar alimentata si cum sa obtin un document care sa ne spuna care este adevarul. ( pot merge sa o iau din centru sa o duc la ce doctor consider eu de cuviinta?) In acelasi timp, va rog sa ma sfatuiti in ceea ce ii priveste pe cei de la DGASPC OLT. Cum si unde pot depune o plangere scrisa?
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Cum ajuti un bolnav de schizofrenie care se izoleaza si nu vrea sa fie ajutat? Vanessica89 Vanessica89 O matusa sufera de schizofrenie si refuza sa mai raspunda la usa si sa primeasca ajutor. Nu are venituri, fiica fiind singura care ii asigura traiul. Precizez ... (vezi toată discuția)
Sanatatea minorului in pericol - respectarea drepturilor copilului la asistenta medicala Robert68 Robert68 Sunt tatal unui baietel in varsta de 2 ani si 7 luni. Pana la solutionarea divortului, minorul, pe atunci in varsta de 8 luni, mi-a fost incredintat ... (vezi toată discuția)
Prelungire concediu medical miky2014 miky2014 In perioada 15 ian - 25 febr 2014 am beneficiat de CM, datorita unei interventii chirurgicale. In 4 decembrie 2014 am suferit o noua interventie chirurgicala ... (vezi toată discuția)