avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... comunicare sentinta?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

comunicare sentinta?

Am nevoie de ajutor sunt ,,novice,, in acesta situatie. Sunt intr-un proces de insolventa(creditor), instanta s-a pronuntata si a dat si o sentinta, pe care am posibilitatea sa o atac cu apel de la comunicare. Insa aici e problema, in cauzele de insolventa am inteles ca se considera comunicata daca se publica doar in Buletinul Insolventei de la ONRC fara a mai fi trimisa sentinta prin posta . Ca sa afli date din Buletin trebuie sa fi abonat sau sa te informezi in fiecare zi la ONRC,ce e cam aiurea. Mi-e tema sa nu pierd termenul in care pot depune apel. Ma puteti ajuta cu un sfat? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters102066 , utilizator 00:09, 27 Noiembrie 2009
Multumesc dar din Buletin nu aflu mare, lucru trebuie sa fac abonament, am sunat acolo.
Stimabile, nu stiu care e procedura ........:"> INSA PUTETI FORMULA APEL si astazi si sa-l inregistrati la instanta de fond, sub rezerva ca veti depune motivele de apel pana la primul termen de judecata. Asa nu veti pierde termenul de declarare apel. Multa bafta.
In materia insolventei din cate stiu, calea de atac este recursul, la orice dispune in principiu judecatorul sindic ( de regula incheieri, dar si hotarari ) azsa ca declaraarea este una in recurs, motivarea trebuie tot in 15 zile de la comunicare prin mijloacele procedurale din insolventa .

Cel mai simplu ar fi de urmarit, redactarea din dosar, data comunicarii la buletinul insolventei, publicarii etc, si sa solicitati o copie dupa sentinta, asta daca va este la indemana, daca nu acceasi solutie prin solicitare comunicata prin posta, fax la instanta .

Un aspect interesant rezulta din acesta situatie, cine nu are acces la Buletinul Insolventei care trebuie platit, nu mai are acces la actul de justitie, aparari, cai de atac cu toata pleiada aferenta de CEDO - interesant din punct de vedere al hotararilor ce privesc atragerea raspunderii persoanelor vinovate de starea de insolventa .
Sunt intr-un proces de insolventa(creditor), instanta s-a pronuntata si a dat si o sentinta

Sa inteleg ca sunteti parte in dosar , dvs ati cerut deschiderea procedurii de insolventa in calitate de creditor, atunci ve-ti primi sentinta la sediul declarat in cerere si de la data primirii aveti 15 zile pt recurs.
Mult succes !

Alte discuții în legătură

Se mai poate contesta ... se poate depune recurs? mihnevicim mihnevicim O societate a primit hotararea de intrare in insolventa ... la data cererii de intrare in insolventa , poate face dovada solventei sale (din extrasele de cont) ... (vezi toată discuția)
Deschiderea procedurii cu lipsa de procedura valeria.bisa valeria.bisa Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Vineri, pe 14.10.2011, am primit de la lichidator notificarea deschiderii procedurii generale a ... (vezi toată discuția)
Termenul de recurs in procedura insolventei Ioannaki Ioannaki Buna seara, Intrebarea mea este urmatoarea: In cazul in care instanta respinge cererea de plata formulata de un creditor, care este termenul de recurs si de ... (vezi toată discuția)