avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariatul poate vedea contractul colectiv de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariatul poate vedea contractul colectiv de munca?

Buna ziua,

Eu ca si salariat pot sa vad contractul colectiv de munca? Am acest drept? deoarece in contractul individual de munca nu este mentionat nimic in caz ca firma la care lucrez da faliment.............
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 11:00, 20 Noiembrie 2009
Este obligatia legala a angajatorului de a va face cunoscut continutul CCM, ROF si ROI.
Solicitati sa vi se puna la dispozitie.
Ai acest drept. In CIM nu are de ce sa prevada o asemenea clauza deoarece ea face obiectul altor normatie si proceduri. Trebuie sa existe clauza care sa specifice drepturile dv. in caz de concediere din motive neimputabile.
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2009
ContSters42179, utilizator
Salariatul nu numai ca poate , dar are si dreptul legal de a vedea contractul colectiv de munca!B-)
Buna ziua,

daca in contractul colectiv de munca pe nivel national apare la art 78 : la incetarea CCM ce nu tine de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi., deci eu sa inteleg ca frima trebuie sa ne acorde un salar, chiar daca firma nu vrea?, iar mai multe salarii numai daca este prevazut in CCM al firmei, la clauze?
Se aplica CCM la nivel de unitate , cu prioritate, daca nu a veti , se aplica CCm la nivel de ramura, daca nici acest nu exista se aplica CCMUNational.Oricum , cel putin un salariu compensatoriu trebuie sa va dea.Refuza, feceti plangere la ITM si actiune la Tribunalul de unde domiciliati.

Alte discuții în legătură

Sporul de vechime - inclus sau nu in cartea de munca alex68 alex68 Buna seara, Va rog mult daca puteti sa ma ajutati in urmatoarea problema. Lucrez in mas-media, iar in contractul colectiv de munca la nivel de ramura se ... (vezi toată discuția)
Salariul compensator. Rudolf999 Rudolf999 Salut. Noul Contract colectiv de munca de cind este in vigoare ??? si daca este mentionat in contractul colectiv de munca [b]Salariul compensator[/b]. Ma ... (vezi toată discuția)
R.o.i si c.c.m sutacostel sutacostel AM CERUT ANGAJATORULUI SA-MI DEA REGULAMENTUL DE ORDINE SI CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA PENTRU A LE CITI, IN INTERIORUL SOCI- ETATI, ACESTA A REFUZAT SA MI ... (vezi toată discuția)