avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna invatamant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna invatamant

Buna ziua, revin cu o alta intrebare pentru ca in cadrul unitatii nu gasesc raspuns. La inceputul anului scolar, cand am semnat contractul de munca era specificat ca am 62 (sau 67-68 - nu mai stiu exact) de zile lucratoare concediu de odihna (trebuia sa precizez ca lucrez in invatamantul prescolar) iar pana acum mi-am luat 12 zile din concediu de odihna si mai raman 50 zile lucratoare. Acum, intrebarea mea este: DE CE MA MAI CHEAMA IN ACTVITATE IN TIMPUL VERII? CUM SE CALCULEAZA ACESTE ZILE DE CONCEDIU?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 21:42, 10 Mai 2012
Ordinul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului nr. 5.559/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice privind efectuarea concediului de odihna al personalului didactic din invatamant a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 723 din 13 octombrie 2011.

Art. 1. - (1) Cadrele didactice din invatamantul preuniversitar beneficiaza de dreptul la concediul de odihna anual cu plata, cu o durata de 62 de zile lucratoare, in perioada vacantelor scolare
(2) Perioadele de efectuare a concediului de odihna pentru fiecare cadru didactic se stabilesc de consiliul de administratie, in functie de interesul invatamantului si al celui in cauza, dar cu asigurarea personalului didactic necesar pentru desfasurarea examenelor nationale
(3) Cadrele didactice din invatamantul universitar beneficiaza de concediul anual de odihna cu plata, in perioada vacantelor universitare, cu o durata de cel putin 40 de zile lucratoare
.......

Intrucat , dvs ati beneficiat de 12 zile de COpentru perioada ramasa dupa efectuarea celorlalte zile de CO va trebui sa veniti la munca ...
@Marissa 87,

Va incadrati la situatia reglementata de art.11,12 din Anexa la Ordinul 5559 din 7 octombrie 2011 ,dvs.in vacanta de vara a copiilor trebuind sa va aflati in co.

Art. 11. - (1) Efectuarea concediului de odihna este intrerupta in urmatoarele situatii:
a) cadrul didactic se afla in concediu pentru incapacitate temporara de munca
b) cadrul didactic se afla in concediu de maternitate;
c) cadrul didactic este chemat sa indeplineasca indatoriri publice;
d) cadrul didactic este rechemat, prin dispozitie scrisa a conducerii unitatii, numai pentru interese de serviciu urgente sau neprevazute care fac necesara prezenta sa in unitate/institutie.
(2) In situatia rechemarii, unitatea/institutia are obligatia de a suporta toate cheltuielile cadrului didactic si ale familiei sale, necesare in vederea revenirii la locul de munca, precum si eventualele prejudicii suferite de acesta ca urmare a intreruperii concediului de odihna. Cadrul didactic beneficiaza, in acest caz, cel putin de rambursarea cheltuielilor de transport si a cheltuielilor legate de efectuarea concediului de odihna in alta localitate, echivalenta cu sumele cheltuite pentru prestatia de care nu au mai putut beneficia din cauza rechemarii. (3) Pentru cazurile de intrerupere a concediului de odihna prevazute la alin. (1), cadrele didactice au dreptul sa efectueze restul zilelor de concediu dupa ce au incetat situatiile respective sau, cand aceasta nu este posibil, la o data stabilita printr-o noua programare.

Art. 12. - (1) In cazul in care concediul inceput la o anumita data este intrerupt conform art. 11, se procedeaza la regularizarea platilor in raport cu indemnizatia de concediu aferenta zilelor de concediu neefectuat si cu salariul cuvenit cadrului didactic pentru perioada lucrata dupa intreruperea concediului sau cu drepturile cuvenite pentru aceasta perioada, dupa caz, potrivit legii.
(2) La data reprogramata pentru efectuarea partii restante a concediului de odihna, cadrului didactic i se acorda indemnizatia de concediu cuvenita pentru aceasta perioada.


Adica,de ex.primiti initial indemnizatia de co pe luna iulie sa presupunem,sunteti chemata in activitate 1 saptamana in iulie.In acest caz,saptamana de co /iulie va fi reprogramata,vi se calculeaza salariul aferent acelei saptamani de activitate si se regularizeaza cu indemnizatia de co /saptamana pe care deja o primiseti,de regula suma coincide si nu apar diferente.
Cand veti efectua saptamana de co vi se va calcula si plati indemnizatia de co cuvenita pt. aceasta saptamana.
Ultima modificare: Joi, 10 Mai 2012
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Co cadre didactice selena08 selena08 Buna ziua!As dori sa stiu si eu in cate zile se plateste concediul de odihna?Se plateste integral sau partial?Va multumesc!O zi placuta sa aveti! (vezi toată discuția)
Concediu de odihna invatamant Radamante Radamante ART. 267(legea 1/2011) (1) Cadrele didactice beneficiază de concediu anual cu plată, în perioada vacanţelor şcolare, cu o durată de 62 de zile ... (vezi toată discuția)
Plata concediu de odihna intrerupt- urgent!  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Am nevoie de ajutor in ceea ce priveste efectuarea si plata concediului de odihna pentru personalul contractual din invatamant. Persoana respectiva a plecat in ... (vezi toată discuția)