avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajati fara contract de munca !
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajati fara contract de munca !

Buna seara,stimati domni si doamne ! Doresc sa va adresez o intrebare,la ferma de animale pe care o detin,pe langa angajati am mai avut niste persoane care sa ajute la munca pe acolo,niste persoane defavorizate,vecini ,si dorind sa-i ajut i-am mai luat pe la treaba,2,3,4 zile pe luna. Astazi am avut control de la ITM si s-a nimerit sa fie si vecinii mei acolo ajutand la diverse treburi.

Este posibil sa iau amenda pentru ei deoarece nu au contract de munca ? Nici nu as putea sa le fac,deoarece sunt niste oameni neseriosi care nu vin . In caz ca iau amenda se poate sa contest in vreun fel ? Orice raspuns mi-ar fi de mare ajutor ! Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Mr Scarlat George , utilizator 17:44, 20 Februarie 2019
Acele persoane ce au declarat inspectorilor ITM ?

Orice sanctiune contraventionala se poate constesta in instanta.
Ultima modificare: Marți, 19 Februarie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
O persoana era semi-beata,dar dansii au insistat sa-i puna intrebari,celelalte nu consuma alcool asa ca erau in regula,le-au spus ca ajuta pe la treaba acolo cand e treaba,odata la saptamana,la doua.
Au incheiat un proces-verbal de control? V-au spus sa va duceti cu actele la sediul ITM-ului ?
De proces verbal nu stiu daca l-au incheiat,domnii nu ma bagau in seama,m-au chemat la ITM peste doua zile. Ce credeti ca ar fi de facut ? Multumesc pentru raspunsuri !
Au verificat in revisal daca acele persoane sunt angajate cu c.i.m.

Alte discuții în legătură

Revisal editaama editaama va rog cine ma poate ajuta la cate zile duce se da decizia de incetare a contractului de munca trebuie transpusa in revisal? (vezi toată discuția)
Amenda 10.000 ron munca la negru/ salariat ioana-ramona7 ioana-ramona7 Buna ziua, as dori sa va intreb daca in momentul controlului de la ITM salariatii aveau contracte de munca inregistrate si semnate de catre salariati , iar 5 ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! În anul 2021 august, m.am "angajat" cu un asa zis ... Cashmere Cashmere Bună ziua! În anul 2021 august, m.am \"angajat\" cu un asa zis contract de munca pe nedeterminat... Luna aceasta am descoperit ca nu am asigurarea medicala ... (vezi toată discuția)