Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venit din dobanzi

Buna ziua.
Matusa mea,o femeie simpla de la tara a primit o adresa de la anaf cum ca ar avea venituri din dobanzi,lucru adevarat,are un depozit probabil,doar ca acel venit reprezinta suma de vreo 10 lei pentru tot anul 2018.
Asa cum era normal,s-a prezentat la administratia financiara de care apartine,iar functionarul de la ghiseu i-a spus ca doar online se poate rezolva si ca el nu o poate ajuta cu nimic.
In cazul asta intreb eu in numele ei ce e de facut:
-trebuie neaparat sa isi faca cont in spv anaf si sa depuna vreo declaratie online?daca da,care?
-suma respectiva nu face obiectul vreunei astfel de proceduri?
E greu pentru astfel de persoane care au o varsta onorabila si nu sunt in pas cu tehnologia si implicit cu navigarea pe internet sa rezolve asemenea lucruri.
As fi recunoscator daca m-ar putea cineva lamuri.
Multumesc anticipat.

Ultima modificare: Miercuri, 20 Februarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: teodor03 , utilizator 20:20, 20 Februarie 2019
La venitul din dobanzi nu plateste persoana fizica impozit ci il retine si il vireaza la stat banca.
Acolo acei bani reprezinta altceva. Si daca ati primit acasa o hartie, acolo nu cumva scrie ca are de plata ceva? Si pentru asta trebuie s-o plateasca la ei la caserie.
Si chiar daca a fi un venit din alt tip, inchiderea anului 2018 se face abia pe 15 martie 2019 si nu avea cum s-o avertizeze.
Deci cititi bine ce scrie pe hartie!
Ultima modificare: Miercuri, 20 Februarie 2019
george-neagu, moderator
O sa citesc eu mai bine ce scrie acolo.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum si cand se face plata sumelor datorate de o ii alexandrada alexandrada Bună ziua! Mi-este neclar dacă de când apărut declarația unică mai aștept sau nu impunerea de plată de la ANAF sau pur și simplu plătesc în contul ... (vezi toată discuția)
Atentie la riscul contului spatiu privat virtual IonIoanaAnca IonIoanaAnca Buna ziua! Dat fiind ca sunteti atat de prietenosi cu cititorii, imi permit sa va fac o sugestie de informatie importanta despre SPV pe care sa o dati ... (vezi toată discuția)
Plata cu anticipatie impozite si taxe steef steef Buna ziua Am primit de la anaf decizia de impunere impozit pe venit 2017 si cas 2017(regularizari). In decizie se precizeaza ca sumele sint de plata pina la ... (vezi toată discuția)