avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces pentru mostenitori (masa succesorala)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces pentru mostenitori (masa succesorala)

Un subiect care ne scapa in totalitate. Nu am avut de a face cu asa ceva. In fapt: soacra mea a decedat in urma cu 16 ani. intre timp socrul meu s-a recasatorit (de 2x). Ultima nevasta (veche de mai bine de un deceniu) face presiuni asupra socrului meu sa perfecteze actele ca sa-i poata lasa ei locuinta. "mama soacra vitrega" dupa recasatoria cu socrul meu si-a vandut casa si terenul arabil pe care l-a avut iar in momentul actual are doar ceea ce are socrul meu. In urma decesului soacrei mele sotia mea si ceilalti trei frati au refuzat sistematic sa mearga sa faca partajul (tocmai ca sa nu-l puna in legalitate pe socrul meu ca sa nu poata instraina si bunurile care au ramas) dar au semnat toti ca sunt de acord sa primeasca mostenire cand va fi sa fie. Intre timp socrul meu a deschis proces, la presiunile soatei care spune cam asa: "in legatura cu dosarul avand datele de identificare de mai sus, in calitate de parat, va comunicam ca in termen de 25 de zile de la primirea prezentei comunicari, sub sanctiunea decaderii din dreptul de a mai depune probe si de a invoca exceptii, aveti obligatia de a depune intampinare" Ce sa intelegem de aici? Ca daca ceilalti frati ai sotiei (care momentan nu sunt in tara) in cazul in care nu depun intampinare pot fi decazuti din drepturile de mostenire? Daca sotia nu se prezinta la niciun termen si nu depune intampinare pierde orice drept e mostenire? Ori este o hartie fara temei legal dar facuta pentru impresie? Sunt obligat sa accept o mostenire ca mi se impune sa o accept? Ce se intampla daca niciunul dintre frati nu se prezinta la proces?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Februarie 2019
mascool, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:02, 20 Februarie 2019
Buna seara,
Va sfatuiesc sa discutati URGENT cu restul paratilor, sa angajati avocat si sa ii solicitati sa formuleze toate demersurile legale.
Cazul dvs. necesita o atentie deosebita pe toate aspectele.
Încercați să mergeți sa consultați avocat si sa platiti consultatia întrucât ar dura cel puțin o oră ca sa se deslușească ițele cazului.Trebuie analizat totul în amănunt pas cu pas.

Fiecare aspect generează un efect si fara a se sti exact ce cauza generează un efect discuția este fără finalitate practica.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Februarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
inteleg ca pareti ingrijorati de aceasta speta dar atat timp cat copii inca nu au facut mostenirea,,(stim ca sotul supravetuitor are 75%in momentul de fata, nu asta este problema), dar poate sa instraineze bunurile lui actualei sotii daca mostenirea nu a fost dezbatuta si nu a fost clar definita catre toti mostenitorii? daca facem intampinare prin care declaram ca suntem de acord sa se faca delimitrea mostenirii dar la o data ulterioara in care vor fi toti in tara se poate suspeda actiunea actuala? La mostenirea aceasta este vorba si de teren dar nu este nicio intabulare facuta.
Eu nu sunt îngrijorat întrucât gasesc soluția în orice caz.
Stiu ca avocatul poate scoate solutii diferite în funcție de cazul.concret.
Adică pot iesi multe variante teoretic dar practic instanța da o hotărâre concretă.
Avocatul.se poate lamuri pas cu pas oricât de încălcit ar fi cazul dar trebuie să o facă pe date concrete si nu pe variante multiple teoretic posibile...

Dacă doriți monografie de drept puteți cauta in carti de mostenire care se studiază la facultatea de drept.

Sa stiti ca in justiție nu castiga cel care are dreptate ci acela care este apărat mai bine.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Februarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Mai pe scurt dreptatea este a celui cu bani!

Alte discuții în legătură

Proprietate eddie2002 eddie2002 Buna ziua. In urma cu 18 ani ne-am casatorit si ne-am mutat in casa socrului meu. Acesta decedase cu 3 ani in urma dar nu era facuta succesiunea. Sotia mea mai ... (vezi toată discuția)
.mostenire Flirentin62 Flirentin62 Buna ziua am si eu o intrebare:Sunt divortata am o fata .Fostul.meu sot sa recasatorit si are un baiat.Duoa moarta soacrilor nei fata mea are dreptul la ... (vezi toată discuția)
Ce ma sfatuiti? mamma mamma in iulie se intoarce cumnata mea din italia si vor sa dezbata mostenirea pt socrul meu care e decedat din 1993.eu si copilul meu ca mostenitori ai sotului ... (vezi toată discuția)