avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenzi Rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenzi Rovinieta

Buna seara!imi puteti recomanda un model de contestatie amenda rovinieta(masina a fost vanduta,scoasa de la primarie)sau cum ar trebui facuta?multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 01:52, 2 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Împotriva cui (în calitate de intimat) doriți sa depuneti plângere contravențională ? Dacă intimatul este CNAIR sa știți ca baza de date pe care este obligat să o folosească pentru constatarea unei contravenții este cea MAI, nu ANAF. Este foarte posibil ca procedura urmata de dvs. și cumpărătorul mașinii dvs. sa nu fi fost finalizată cu depunerea și la politie a actelor necesare pentru actualizarea bazei lor de date. Model de plângere contravențională găsiți prin căutare pe internet după acest text, dar e foarte posibil sa nu fie conform cerinței dvs. și trebuie adaptat. Plângerea se depune la judecătoria de care aparțineți. Pentru lămuriri suplimentare citiți ordonanța legata de rovinieta, OG15/2002 varianta actualizată.

Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2019
latka, moderator
Pai cred ca impotriva CNAIR -ului trebuie facuta plangerea...
Aceasta plangere se face de mana sau trebuie redactata cumva? Chiar nu ma pricep la lucrurile astea...
Nu conteaza cum o redactati, important e sa fie facuta corect si citet. Puteti apela la serviciile unui avocat, daca nu va pricepeti si nu aveti nici o cunostinta care sa mai fi avut legatura cu plingerile contraventionale.
Presupun ca ati platit jumatate din minimul amenzii, pentru a diminua pierderile in cazul in care nu cistigati procesul.
Motivarea pe care o puteti invoca in plingere este decizia 4/2018 a ICCJ, exact pe speta dvs. :
[ link extern ]
Rezolvati insa cu modificarea proprietarului in baza de date MAI, chiar daca veti cistiga acest proces, dupa 2 luni de la data intocmirii PV actual puteti primi in continuare astfel de PV de contraventie. CNAIR nu este dator sa faca aceasta modificare, doar are dreptul sa consulte zilnic aceasta baza de date (cred ca ati vazut articolul cu pricina in OG15/2002) pentru a intocmi PV de contraventie rovinieta.
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2019
latka, moderator
De ce as mai depune plangere daca as plati jumatate din amenda?

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am primit o amenda pentru lipsa rovinietei(am uitat ... Legal1228 Legal1228 Buna ziua! Am primit o amenda pentru lipsa rovinietei(am uitat complet ca a expirat) la 3 luni si cateva zile de la data faptei. In lege spune ca procesul ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda rovigneta la o masina vanduta eu_craciun eu_craciun Buna ziua, am vandut o masina in luna octombrie 2012, iar pe data de 17.04.2013 am primit acasa un pv (amenda pt. rovinieta), am contract de vanzare-cumparare ... (vezi toată discuția)
Bună,am făcut acum 5 luni o rovinieta la masina dar din graba ... CRYS23245 CRYS23245 Bună,am făcut acum 5 luni o rovinieta la masina dar din graba am uitat sa o verific,la sfarsitul lui februarie surpriza ...mi-a venit amenda...toate bune si ... (vezi toată discuția)