Buna ziua lucrez la o firma unde sunt nevoit sa port echipament de servici ex:bocanci/pantofi bluzon tricou pantaloni geaca etc pana acum am avut vestiar propriu astazi am primit mesaj de la un sef sa golim vestiarele si sa ne luam hainele acasa deci troler ar fi ideal sa vin cu el la munca ca va dati seama geaca bocamci pantaloni bluza tricou plus mancare sticla dr apa . Avand in vedere ca nu avem voie sa purtam uniforma in afara orelor de program . Intrebare au voie sa ne ia vestiarele sau sunt obligati sa ne asigure un loc sa depozitam echipamentul?aveti vreun articol cva?
Cerintele minime de securitate si sanatate pentru locul de munca aprobate prin HG nr. 1091/ 2006 mentioneaza in anexa 1
18. Instalatii sanitare
18.1. Vestiare si dulapuri pentru imbracaminte
18.1.1. Lucratorilor trebuie sa li se puna la dispozitie vestiare corespunzatoare daca acestia
trebuie sa poarte imbracaminte de lucru speciala si daca, din motive de sanatate sau de decenta, nu li se poate cere sa se schimbe intr-un alt spatiu.
Vestiarele trebuie sa fie usor accesibile, sa aiba o capacitate suficienta si sa fie prevazute cu
scaune.
18.1.2. Vestiarele trebuie sa aiba dimensiuni suficiente si sa aiba dotari care sa permita fiecarui
lucrator sa isi incuie imbracamintea in timpul programului de lucru.
Daca este cazul (de exemplu, existenta substantelor periculoase, umiditate, murdarie),
dulapurile pentru imbracamintea de lucru trebuie sa fie separate de cele pentru vestimentatia si
efectele personale.
18.1.3. Trebuie sa existe vestiare separate sau o utilizare separata a vestiarelor pentru barbati si
femei.
18.1.4. Daca vestiarele nu sunt necesare in sensul primului paragraf al pct. 18.1.1, trebuie
prevazut pentru fiecare lucrator un loc in care sa isi tina imbracamintea personala sub cheie.
Conditii de lucru
dmion
Buna ziua. Am o nelamurire in legatura cu locul meu de muna. Lucrez la un bloc rezidential din Bucuresti ca ingrijitor cladiri. Din punct de vedere al muncii ... (vezi toată discuția)