Bună ziua,
Am cautat pe internet, pe diferite site-uri de legislație a muncii, dimensiunile standard legale pentru un vestiar la locul de muncă. Am găsit un paragraf care spune "lucrătorilor trebuie să li se pună la dispoziție vestiare corespunzătoare..., să aibe o capacitate suficientă...".
Puteți să-mi dați un răspuns mai argumentat în această speță, cu trimitere mai detaliată la legislația în vigoare?
Mulțumesc.
HG nr. 1091 din 16 august 2006 privind cerintele minime de securitate si sanatate pentru locul de munca mentioneaza in anexa 1
18.1. Vestiare si dulapuri pentru imbracaminte
18.1.1. Lucratorilor trebuie sa li se puna la dispozitie vestiare corespunzatoare daca acestia trebuie sa poarte imbracaminte de lucru speciala si daca, din motive de sanatate sau de decenta, nu li se poate cere sa se schimbe intr-un alt spatiu.
Vestiarele trebuie sa fie usor accesibile, sa aiba o capacitate suficienta si sa fie prevazute cu scaune.
18.1.2. Vestiarele trebuie sa aiba dimensiuni suficiente si sa aiba dotari care sa permita fiecarui lucrator sa isi incuie imbracamintea in timpul programului de lucru.
Daca este cazul (de exemplu, existenta substantelor periculoase, umiditate, murdarie), dulapurile pentru imbracamintea de lucru trebuie sa fie separate de cele pentru vestimentatia si efectele personale.
18.1.3. Trebuie sa existe vestiare separate sau o utilizare separata a vestiarelor pentru barbati si femei.
18.1.4. Daca vestiarele nu sunt necesare in sensul primului paragraf al pct. 18.1.1, trebuie prevazut pentru fiecare lucrator un loc in care sa isi tina imbracamintea personala sub cheie.
Conditii de lucru
dmion
Buna ziua. Am o nelamurire in legatura cu locul meu de muna. Lucrez la un bloc rezidential din Bucuresti ca ingrijitor cladiri. Din punct de vedere al muncii ... (vezi toată discuția)