avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Revânzare produse
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Revânzare produse

Buna ziua. Este posibil (legal) sa achizitionezi carti pe de la o librarie si apoi sa le revinzi in mediul online. Sau ai nevoie de acordul scris al autorului (autorilor)? Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 23:21, 6 Martie 2019
cartile pe suport hartie se pot revinde fara restrictii, cu exceptia seriilor limitate, sau a celor cu regim special. dar acestea se distribuie pe canale controlate
Mulțumesc pentru răspuns dle Dimitriu! Aceste cărți nu intră sub incidența drepturilor de autor, în condițiile în care doar se revând?
cand cineva cumpara o carte tiparita, el plateste inclusiv dreptul de autor, in acest fel, cumparatorul devine proprietar al cartii, deci o poate revinde in forma in care a cumparat-o.
interdictiile aferente dreptului de autor se pot referi la multiplicarea operei (faceti 100 copii ale cartii cumparate, pe care le vindeti; acest lucru e ilegal), sau la utilizarea in alte scopuri decat cele declarate, etc.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2019
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comert cu amanuntul niconica niconica Daca vand unei firme o cantitate mai mare de produse, in conditiile in care in obiectul de activitate am doar comert cu amanuntul am dreptul sa emit chitanta ... (vezi toată discuția)
Intrebare protecție resurse digitale Costan Radu Costan Radu Buna ziua, eu vand ceva resurse digitale de pe un joc online pe site-ul meu creat de mine. Cineva din America m-a amenintat ca cumpara tot site-ul si va vinde ... (vezi toată discuția)
Catalog reviste grn grn Buna ziua, Doresc sa creez un catalog atat online cat si scris despre toate benzile desenate care au aparut in Romania. As vrea sa stiu daca publicarea unor ... (vezi toată discuția)