avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Intrebare protecție resurse digitale
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Intrebare protecție resurse digitale

Buna ziua, eu vand ceva resurse digitale de pe un joc online pe site-ul meu creat de mine. Cineva din America m-a amenintat ca cumpara tot site-ul si va vinde aceste resurse. Aceste resurse sunt niste harti dintr-un joc si nu sunt ca licentele care le poti dezactiva. Singura dovada ca eu le-am facut ar fi ca le-am postat pe un site mare unde se vede cand le-am postat si pozele acestora. Intrebarea mea este: daca respectivul cumpara tot si le pune la el pe site eu il pot da in judecata?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 02:42, 1 Iunie 2020
verificati termenii si conditiile site-ului pe care ati urcat hartile dvs. majoritatea specifica faptul ca prin uploadul pe site-ul lor, persoana renunta la orice drept de autor. resursele astea probabil ca n-ar valora mai nimic fara acel site, zic bine?
Resursele sunt pe site-ul meu personal unde am termenii si conditiile in care se specifica ca oricine ar cumpara aceste resurse nu au voie sa le distribuie mai departe.
Am intrebat altceva:
Termenii si conditiile jocului online pe care un client al dvs urca/ foloseste hartile cumparate specifica cumva faptul ca ce e folosit la joc, apartine acestuia? In cazul acesta, jocul deja le detine. Si clientul dvs nu a gresit cu nimic. Modul in care ati creat accesoriul (harta, resursa) e vulnerabil fiindca depinde de joc, dar nu e o parte oficiala a lui.
Am inteles corect?
Este websiteul dvs. Aveti dreptul sa nu-l vindeti altora. Asa ca respectivul nu-l poate cumpara daca nu doriti dvs. Reatribuirea domeniului nu inseamna ca s-ar vinde continutul websiteului (adica proprietatea intelectuala, drepturile de autor, etc.).

Deci daca preia domeniul web nu are voie sa refoloseasca al lui continut, asta ar fi piraterie.
Ultima modificare: Luni, 1 Iunie 2020
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Utilizare continut site grandanat grandanat Buna ziua, As sa discutam foarte serios despre legalitatea utilizarii unor imagini aflate in proprietatea unei companii si postate pe un website. Situatia ... (vezi toată discuția)
Scaderea traficului post-vanzare pe site, acuzatie inselaciune roger1 roger1 Buna ziua! Am un prieten care se ocupa cu vanzarea unor site-uri pe care le face el acasa. El detinea un site de seriale, dar fara a fi downloadat si uploadat ... (vezi toată discuția)
Pot folosi un domeniu web din doua cuvinte, din care unul e marca inregistrata?? roxana.stefania roxana.stefania Buna, nu vreau sa dau exact numele, fiind vorba de un brand arhi-cunoscut. presupunem ca vorbim despre cuvantul \"nume\". Acesta este marca inregistrata, ... (vezi toată discuția)