avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radar neinscriptionat cu viteza ilegala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radar neinscriptionat cu viteza ilegala

Buna ziua,
Am fost 'prins' cu o viteza de 119km/h. in limita de 60km/h, de o masina de politie neinscriptionata (cu radar, fara girofaruri).
Dupa ce am facut plangere contra procesului verbal, politia romana mi-a prezentat dovezile si pe filmare se vede ca masina de politie avea viteza de 110km/h in aceiasi limita de viteza. Este legal ca o masina de politie neinscriptionata , fara girofaruri sa ruleze cu o asemenea viteza si sa foloseasca aparatul radar?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 04:57, 7 Martie 2019
Nu e ilegal, pentru înregistrări valabile în mers poate merge cu maxim 130km/h, conform manualului.
Pentru ei nu se aplica acelasi legi ? nefiind in misiune ?
Știți dvs. ca nu erau în misiune, aveți vreo dovada, nu purtau uniforma, nu v-au completat un PV de contravenție? Nu aveau un echipament radar? Exista înregistrare video?


Nu am vazut persoanele din masina de politie neinscriptionata, putea fi oricine. Eu am fost oprit de alta masina de politie inscriptionata care mi-a prezentat ce am facut si au facut PV-ul.
Și credeți ca polițiștii din cealaltă mașină, neinscriptionata, lucrau in afara orelor de program, sau erau civili la o mica distractie? Au luat și ei un echipament radar și se joaca pe șosele. Puteți susține și asta în instanță, dar trebuie s-o dovediți. Știți probabil ca ICCJ a consfințit deja dreptul ca un alt agent sa fie cel constatator, nu neapărat cel ce înregistrează fapta prin operarea echipamentului radar.


Alte discuții în legătură

Nelamuriri C.Geta C.Geta buna seara.as avea nevoie de ajutorul dv. 1.am fost depistat cu aparatul radar cu 160km/h pe drum european.am contestat pv.politia a depus la dosar foto in ... (vezi toată discuția)
Procedura de atac eminleila20 eminleila20 Buna ziua! Pe data de 22 mai am fost oprit de catre un echipat al politiei rutiere ce se deplasa dinspre Tulcea catre Nalbant cu semnalele luminoase pornite. ... (vezi toată discuția)
Urmarire logan neinscriptionat, dotat cu radar steffandy_2005 steffandy_2005 Buna ziua! In luna noiembrie 2010 in timp ce ma deplasam din Iasi spre Botosani, la iesire din localitatea Letcani un autoturism Dacia Logan a inceput sa imi ... (vezi toată discuția)