avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere in timpul sarcinii?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere in timpul sarcinii?

Tocmi am fost anuntata ca departamentul de vanzari directe din cadrul firmei se desfiinteaza in toata tara de la inceputul lui decembrie.Inca nu mi s-a inmanat nimic oficial dar e ca sigur deja.Sunt insarcinata in 3 luni.Ce ma sfatuiti sa fac ca sa scap cumva de concediere cat mai mult ca sa pot beneficia de indemnizatie mare pentru ca salariu e mai mare decat cei 6+2 care ii primesc ca minim de indemnizatie.Care ar fi pasul urmator care trebuie sa il fac.Argumentez ca anul trecut nu mi-am luat concediu de odihna si nici anul asta,si nici un fel de medical de cand lucrez la aceasta firma din aprilie 2007.
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 15:55, 21 Noiembrie 2009
in primul rand si urgent ar trebui sa anuntati in scris angajatorul despre faptul ca sunteti insarcinata, anexand si o adeverinta medicala in acest sens, in conformitate cu art.2 lit c din OUG96-2004 (adica in scris si atasand o adverinta de la medic din care sa reiasa starea de graviditate) si conform art.60 (1) lit c din Codul Muncii care prevede situatiile in care un salariat nu poate fi concediat. Iata care sunt acestea:
- pe durata efectuarii concediului de odihna;
- in timpul incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical;
- pe durata serviciului militar;
- pe durata concediului de maternitate;
- in perioada in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere.
patronul a fost instiintat din prima luna,dar eu stiu ca daca se desfiinteaza postul e altceva si cam este legal,e din motive financiare.
puteti sa va solicitati sa intrati in concediu de odihna acum , cand va intoarceti din concediu dupa ce vi se comunica decizia, aveti 20zile lucratoare preaviz ... acest preaviz il puteti lungi cu niste concedii medicale, in rest nu puteti face mare lucru :D

aveti dreptul la cel putin un salariu compensator#-o

succes =D>
Doar in cazul in care firma intra in lichidare / faliment va poate disponibiliza fiind insarcinata. In alt fel nu poate. Va ofera un alt loc de munca, va acorda zielele de concediu si pe anul trecut si pe anul acesta, aveti dreptul si la concediu medical.
Chiar nu poate astepta inca putin sa intrati in cic?
de lichidare sau faliment nu se pune problema..se desfiinteaza doar departamentul in care lucrez acum.deci sa inteleg ca nu ma poate concedia?la ceilalti colegi deja li sa sugerat sa-si dea demisia ca vor primi mai multe salarii compensatorii.nici nu ma gandesc la asa ceva.deci asta voiam sa stiu.ca tre sa ma sune de la personal sa stiu daca sunt protejata cumva.deci sigur nu ma pot da afara?sa nu ma fac de ras.

Alte discuții în legătură

Desfiintarea postului,concedierea lory98 lory98 Sunt chemata la servici pentru a-mi semna demisia din partea angajatorului pe motiv ca se desfiinteaza postul.Momentan sunt in concediu de odihna trimisa ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post aba1011 aba1011 Buna ziua.Daca sunt insarcinata si postul meu se desfiinteaza ce se intampla cu indemnizatia mea?ce ar trebui sa fac? (vezi toată discuția)
Ce pot face in aceasta situatie complicata??? christina2906 christina2906 BUNA ZIUA, va prezint si eu urmatoarea situatie in care ma aflu: in urma cu 4 saptamani am fost anuntata sa-mi caut de lucru in alta parte(doar verbal,nu am ... (vezi toată discuția)