avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despagubiri coloana gaze
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubiri coloana gaze

Buna ziua,
In anul 2016 un vecin a dezvoltat reteaua de gaz pe o lungime de 313 m, cu PE 90,00 mm, din coloana principala cu PE110mm, prin cofinantare cu Distrigaz Sud Retele S.R.L. si Engie Romania S.A.
Ulterior in anii 2016 si 2017 la 129 m, respectiv la 229 m, de la bransamentul cu PE 110, s-au mai racordat cu PE 32,00 mm doua familii, acestora solicitandu-se de catre operator declaratii notariale pentru despagubirea investitorului initial, corespunzator cu cota parte care se cuvine din contravaloarea lucrarilor.
In anul 2018, la 189 m de la bransamentul cu PE 110, am extins conducta pe o lungime totala de 25m, cu PE 63,00 mm. Am achitat extinderea conductei prin cofinantare cu operatorul si am dat declaratie notariala pentru despagubirea investitorului initial, corespunzator cu cota parte care se cuvine din contravaloarea lucrarilor.
Precizez ca pe o portiune de 189 m de la conducta principala, conducta cu PE 90,00 mm, se afla pe drum public, iar diferenta pana la 313m, cat are lungime conducta investitorului initial, se afla pe un drum de servitute.
Am rugamintea sa ma informati daca am obligatia de al despagubi pe investitorul initial, cum se calculeaza justa despagubire pentru mine cat si pentru familiile care s-au racordat la 129 m, respectiv la 229 m de la bransament.
Mentionez ca investitorul initial ne solicita sa impartim la 4 costurile coloanei construite de el.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Despagubire investitori initial coloana gaze raducanu george daniel raducanu george daniel Buna ziua, In anul 2016 un vecin a dezvoltat reteaua de gaz pe o lungime de 313 m, cu PE 90,00 mm, din coloana principala cu PE110mm, prin cofinantare cu ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata am realizat o extindere a conductei de gaze pe ... cataliniorga75 cataliniorga75 Buna dimineata Am realizat o extindere a conductei de gaze pe un drum de servitute unde sunt mai multi proprietari in 2020 Investitia a fost achitata in ... (vezi toată discuția)
Acord acces coloana de gaze goggy goggy Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema: locuiesc la parter intr-un bloc de 7 etaje, pe o scara unde deja a fist trasa o conducta de gaze, investitorul ... (vezi toată discuția)