avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... prevedere OUG 60
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

prevedere OUG 60

Buna ziua, daca cineva, unic asociat al unei firme, beneficiaza de prevederile OUG 60 din 2018 (subventie de 2250 lei lunar timp de 12 luni) daca se angajeaza pe sine (persoana in somaj) cu contract de munca pe aceasta firma? Din textul ordonantei nu rezulta ca ar fi vreun conflict.
Cel mai recent răspuns: Bogdan 71 , utilizator 22:42, 18 Martie 2019
Angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, şomeri în vârstă de peste 45 de ani, şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, şomeri de lungă durată sau tineri NEET primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă în cuantum de 2.250 lei, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni.

In ce categorie intrati?
In ambele categorii, mai exact pot fi și administrator/asociat unic al firmei, si in acelasi timp salariat (singurul), care va fi angajat din situația actuală de șomaj? (pentru a beneficia de OUG). Mulțumesc!
Eu v-am intrebat din care categorie din cele mentionate de mine ...reiau : şomeri în vârstă de peste 45 de ani, şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, şomeri de lungă durată sau tineri NEET etc.
Șomer peste 45 ani. Scuze, nu am înțeles corect întrebarea.
Intrucat legea nu face vreo distinctie cu privire la situatia mentionata de dvs, considera ca puteti beneficia de asa ceva.

Insa intrebati si la AJOFM.

Alte discuții în legătură

Angajare simionel simionel SIM oradea.daca sunt șomer neindemnizat(demisie de la ofirma) am 61 ani și îndeplinesc condițiile pentru pensionare anticipată parțială următorul ... (vezi toată discuția)
Subventii de 2250 lei pentru angajatori Dumitru Stana Dumitru Stana Sunt in varsta de 54 de ani si am fost angajat din somaj fara indemnizatie, la o firma infiintata in anul 2017 si care face productie cu utilaje cumparate prin ... (vezi toată discuția)
Subvenții șomeri Maria63sorin Maria63sorin Am 55 de ani și doresc angajare in condițiile acestei hotărâri privind subvențiile acordate șomerilor vârstnici.Cum pot abține așa ceva ? Mulțumesc ! (vezi toată discuția)