avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 246 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Plecare prin invoire
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Plecare prin invoire

Buna ziua,
M-am confruntat la servici cu urmatoarea situatie: un salariat s-a simtit rau si a solicitat sa fie lasat sa plece acasa , ne dorind sa fie chemata ambulanta . Lucratorul s-a pontat de iesire si a plecat spre domiciliu.
Intrebare : daca lucratorul sufera o accidentare sau starea de rau se accentueaza raspunderea este a celui care l-a lasat sa plece?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:46, 17 Martie 2019
Dacă iesit din serviciu nu este răspunderea unității.
Raspundere in ce sens?
Evenimentul produs se comunica la ITM si se cerceteaza de o comisie desemnata de angajator prin decizie interna.
Dosarul de cercetare se avizeaza de catre ITM si daca sunt indeplinite conditiile legale, evenimentul se inregistreaza ca AM, firma inregistreaza AM si completeaza formualrul FIAM.
Referitor la responsabilitatea celui care a permis parasirea locului de munca de catre lucrator (indiferent de motivul invocat) se aplica prevederile ROI al firmei in care trebuie sa se regaseasca mentiuni legate de invoirea lucratorilor (procedura, cine are dreptul sa acorde, responsabilitati, sanctiuni aplicabile, etc.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incident Rual256 Rual256 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti daca un salariat care isi termina activitatea in timp mai scurt (adica in mai putin de 8 ore) in decursul unei zile poate pleca ... (vezi toată discuția)
Bilet de voie dorintabirta dorintabirta Buna ziua. Din punct de vedere SSM biletul de voie reprezinta vreo constrangere a angajatorului? Exista o baza legala, mai ales a securității in munca, ... (vezi toată discuția)
Accident de muncă Paraschivap Paraschivap Daca ai avut un accident la locul de muncă si te-ai inteles \"verbal\" cu seful de schimb ca nu declari accident de munca si la upu ai anuntat ca te-ai ... (vezi toată discuția)