avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Restituire bani încasați în plus din greșeala ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Restituire bani încasați în plus din greșeala Casei de Pensii

Buna ziua am si eu o problema in 2016 mi-a decedat mama si am fost la casa de pensii pentru a depune actele pentru banii din pensii ca re nu le-a luat , am depus actele in septembrie 2016 si am asteptat ,mi-au trimis banii in ianuarie 2017 iar acum la aproape 3ani dupa un control al curtii de conturi la casa de pensii sunt instiintat ca trebui sa returnez o suma de bani innapoi cum ca am incasat mai multi bani culmea asta in conditiiile in care la data la care am depus actele in afara de banii care i-am primit mai era o suma de bani care spun ei s-ar fi prescris ca ar fi trecut 3ani, banii aceia fiind pe ultimele 2luni din 2014 si primele din 2015 .Imi puteti spune va rog :1Daca eu am depus actele in septembrie 2016 iar acei bani erau restante de la sfarsitul lui2014 si inceputul lui 2015 cum s-au prescris in conditiile in care eu am primit banii de la ei in ianuarie 2017? 2. Cum poate ei sa ma puna sa platesc niste bani din cauza ca cel care a intocmit dosarul a gresit sau cum a spus acea doamna a gresit programul cu ce sunt eu de vina? Cum banii care eu aveam dreptul sa-i primesc s-au prescris innainte de 3 ani sa cei care zic ei sa-i dau innapoi nu se prescrie? Poate anaful sa se bage sa recupereze banii fara actiune de judecata? Ce se poate face in acest caz ? Multumesc frumos.

Alte discuții în legătură

O premiera la pensionare... pensionat med. pe 2 legi la distanta de 10 ani intre ele respectiv ..legea 19/2000 si legea 263/2010 si sa ti se ceara sa accepti aceasta eroare tu pensionar ContSters254393 ContSters254393 Am fost pensionat med. in anul 2005 dupa Legea 19/2000, in anul 2012 dosarul a fost transferat de la sectorul 3 la sectorul 1. Dosarul a fost preluat gresit ca ... (vezi toată discuția)
Problema plata pensie Andreea Opre Andreea Opre Buna seara! Tatal meu si-a depus dosarul de pensionare la data de 29. 12. 2016. Pentru ca nu a primit nici o instiintare, in luna mai 2017 s-a prezentat la ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie de urmas m.a.i. , valoarea neta mystic mystic Fiul meu a primit o decizie de majorare a pensiei de urmas M.A.I. incepand cu 01.01.2016, de la 1149 brut la 1673 lei brut . El a primit pensia pana in 2016, ... (vezi toată discuția)