avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am distrus cu mașina, din greșeală, un pom ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am distrus cu mașina, din greșeală, un pom fructifer din livada vecinului. L-am tăiat și am plantat altul în loc, dar nu este mulțumit și mă amenință că va face plângere la poliție. Ce se poate întâmpla dacă nu reușim să ne înțelegem?

Buna ziua.
In timpul inernii intr-o drumetie cu o masina 4x4 am trecut printr-o livada cu pomi al unui vecin , si din gresesla am distrus un pom fructifer. Am taiat acel pom si am facut curat si l-am anunta despre fapta. I-am semanat alt pom in loc dar nu este multumit si ma ameninta ca v-a face plangere la politie. Ce poate sa imi faca politia daca nu ma pot intelege cu propietarul?
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Mai nimic daca ati facut ceea ce ati spus!
Acuma propietarul solicita o suma de 500 lei pentru ca nu mai recunoaste ca i-am semant pomul. ( acum sustine ca l-am semanat fara acceptul lui ). Avand in vedere cele de mai sus ..politia nu ma poate amenda ca i-am distrus un bun si ca i-am incalcat propietatea abuziv? Va multumesc
???. Mulțumesc
Imi puteti va rog oferi un raspuns?
Dpdv juridic ati violat o proprietate privata si distrus din culpa un bun privat.
Pe de alta parte, proprietarul livezii are dreptate, pomul fructifer era pe rod, deci, cu toate ca ati plantat un alt pom fructifer, rodul pe X ani pana cand acesta din urma va produce echivalentul in fructe este pierderea de exploatare pe care dvs ati produs-o.
Negociati suma dar incepeti prin a-i cere sa va explice cum a ajuns el la suma de despagubire de 500Ron!!!

Alte discuții în legătură

Vecinul taie de la gard pomii vechi de 40 ani? vasilegmx vasilegmx Am un vecin venit Nou prin Concubinaj.Vecina propietara nu a avut probleme cu Pomii care fäceu umbrä än amändouä pärtile mai ales Vara foarte pläcut.De ... (vezi toată discuția)
Violare de proprietate AD8AN AD8AN Vecinul ne a solicitat sa facem o declaratie la notarit ,prin care sa ne exprimam acordul in ceea ce priveste inlocuirea de catre el,pe cheltuiala lui,fara ... (vezi toată discuția)
Tulburare posesie vasilemb vasilemb Eu am gard pe proprietatea mea si bunicul mi-a spus ca atunci cand l-a construit a lasat 1 m din proprietate ca sa il poata repara si ca sa nu creasca pomi la ... (vezi toată discuția)