avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ACHIZITIE TEREN BUCURESTI
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ACHIZITIE TEREN BUCURESTI

Sunt in negocieri pentru achizitionarea unui teren in Bucuresti . Situatia se prezinta astfel : - terenul are o suprafata de 199mp cu o deschidere la strada de 15m (terenul este de fapt destul de patrartos ceea ce permite construirea unei case lejer ) . Teoretic pe acest teren se afla o casa de paianta (care in realitate este un maldar de pamant aceasta surpandu-se in urma cu ceva ani ) in fapt neavand o autorizatie de demolare . Casa de paianta a avut pereti construiti pe limita de proprietate atat in partea stanga a terenului cat si pe latura din fundul curtii .
V-as ruga sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari daca puteti :
1) se poate construi pe o parcela mai mica de 200 mp in Bucuresti ? Din cate stiu eu exista o prevedere care interzice acest lucru . Mentionez inca o data ca pe teren teoretic se afla construita o casa .
2) in conditiile in care casa veche a fost construita pe limita de proprietate pe cele 2 laturi mentionate mai sus , mai este necesar acordul vecinilor dat in fata notarului pentru realizarea unei constructii noi ? Mentionez ca terenul a avut un certificat de urbanism in vederea construirii care acum este expirat si care prevedea desfiintarea constructiei existente si posibilitatea construirii unui imobil cu urmatoarele limite si aliniamente : - limita fata in aliniere cu fronturile constructiilor existente ; limita stanga calcan pe limita de proprietate ; limita dreapta retras 3m fata de limita de proprietate ; limita fund calcan pe limita de proprietate .
Am fost sfatuit sa merg si sa ma consult cu cineva de la urbanism de la sectorul 3 pe raza caruia se afla terenul si totodata sa depun o documentatie pentru obtinerea unui nou certificat de urbanism . Proprietarul terenului are deja obtinut un certificat de urbanism in vederea instrainarii dar nu detaliaza conditiile impuse in vederea construirii , in afara de POT 45% si CUT 1,3 pentru P+2 (terenul aflandu-se in zona L1a ) .
Are cineva alta idee cam ce ar trebui sa fac in acest caz ?
Cel mai recent răspuns: AG66 , utilizator 22:07, 24 Noiembrie 2009
buna ziua!
este cel mai indicat sa scoateti acum un certificat de urbanism.
de acolo o sa va rezulte ce si cum puteti construi, eventualele retrageri pe care trebuie sa la faceti etc..
Buna ziua ! Multumesc pentru raspuns . In conditiile in care obtin un nou CU in care sunt detaliate conditiile in vederea construirii iar acesta permite construirea pe limita de proprietate mai este necesar acordul notarial al vecinilor ?
In functie de intentia dvs. de a edifica o constructie este necesar sa studiati planul ubanistic si regulamentul de urbanism (il gasiti si pe pagina de internet). Daca exista o cladire in ruina cu siguranta va fi necesar sa obtineti autorizatie de demolare, pentru a inlatura resturile de materiale. Asta o sa va coste in plus. O noua constructie care sa respecte aliniamentul celei vechi nu ridica probleme. Acordul vecinilor va fi necesar doar daca implica alte servituti.
buna ziua!
daca se construieste pe limita dintre 2 prop este nevoie de acordul vecinilor.
o s ava rezulte clar din C.U ce acorduri vi se cer in forma noatriala.
Buna seara!
Azi am fact masuratori topo pe teren si am constatat ca unul dintre vecini a intrat cu gardul in terenul in cauza cu aprox 1,5 m pe toata limita de proprietate (in total ~23mp) . Din cate am citit pe internet asta se poate interpreta ca "tulburare de posesie" un lucru destul de grav din cate mi-am dat seama care intra sub incidenta penala . Ar fi momentul oportun in care sa-i solicit si acordul de a construi pe hotar ,stiind ca acorduri de tipul asta nu se obtin asa de usor (folosind sa zicem un pic de santaj) ?

Alte discuții în legătură

Derogare de la prevederile certifiatului de urbanism coyotu27 coyotu27 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspunsuri la urmatoarea problema pe care o am. Detin un teren in Bucuresti, in cartierul 23 augist , de 250mp ... (vezi toată discuția)
Certificat urbanism vecin - consolidare constructie Skuntz Skuntz Vecinul meu tocmai m-a informat ca a obtinut un certificat urbanism de la Primaria Sector 1 pentru consolidare si extindere a casei sale - o paianta P+Pod, cu ... (vezi toată discuția)
Vecinul nu imi da autorizatia de constructie tiberiupi@yahoo.com tiberiupi@yahoo.com Buna ziua. Am o casa prin Militari (Bucuresti/sector 6) care este insa veche si as dori sa o demolez si sa construiesc alta. Vecinul meu insa nu vrea sa imi ... (vezi toată discuția)