avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Am făcut în 2007 un împrumut de 3.600 CHF pe care ...
Discuție deschisă în Executare silită

Am făcut în 2007 un împrumut de 3.600 CHF pe care l-am plătit până în 2011, după care am plecat în UK. Acum mi s-a trimis la mama o citație de executare silită fără drept de atac pentru 26.984, 63 lei, ce se poate întâmpla? Nu am bunuri în România

Buna ziua. In 2007 am facut un imprumut in fraci,in valoare de 3600 CHF la banca din orasul meu din Romania,un imprumut pe 120 de luni.Am platit ratele lunare pina in 2011.In 2011 am plecat impreuna cu sotul in UK,si de atunci nu am mai platit nici-o rata. Ieri 3-04-2019 mama mea a primit o citatie pe numele meu acasa la ea in Romania, adresa pe care figurez eu in buletin. ,Citatie de Executare Silita fara drept de atac, unde scrie ca am sa innapoiez cu toate raxele de judecata, o suma in valoare de 26984,63 cu cheltuielile de judecata cu tot.In prezent sunt vaduva,locuisc in uk cu fetita mea de nici 7 ani.In Romania,mama mea primeste prin mandat postal pensia de mostenitor a fetitei mele, in urma mortii tatalui( sotului meu) in valoare de 600 si ceva de lei.Intrebarea mea este: Daca eu nu mai locuiesc in Romania,in ce fel ma pot executa silit de aceasta suma?Se continua cautarea mea prin toata lumea,sau ce, cum isi vor recupera executorul aceasta suma, daca eu nu ma intorc in tara si fac nici un demers?Stiu ca suna foarte urat aceasta intrebare a mea, dar in ce fel ma poate afecta pe mine aceasta citatie de executare silita ,eu locuind in UK.Stiu ca daca as fi in tara mi s-ar pune oprire pe salariu s pe orice bun al meu,dar cum nu am nimic si nu mai locuiesc in Romania,ce o sa se intample?Si inca ceva,daca trec 5 ani de la acest ordin judecatoresc si nu fac nimic si nu platesc nimic in aceasta perioada, as avea norocul sa se subscrie totul, si sa scap?
Va multumesc si imi cer scuze daca am deranjat cu atatea intrebari. Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra cat mai curand posibil.
O seara placuta si sanatate va doresc !
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: aikidoro , utilizator 16:24, 27 Aprilie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar fi indicat sa verifice cineva de specialitate actele. Aveti bunuri in Romania? DIn cate inteleg, mama dvs. locuieste aici, deci are bunuri. Bunuri pe care la un moment dat le veti mosteni dvs. Este indicat sa incercati sa rezolvati situatia. Trebuie vazut ce documente au sosit si daca acestea sunt de la executor. Daca sunt de executare silita, aveti termen 15 zile sa depuneti contestatie la executare.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In caazul in care nu aveti bunuri in Romania nu o sa puteti sa fiti executata silit.Nu o sa va urmărească nimeni in UK.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Aprilie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Buna seara. Eu nu am bunuri pe numele meu in Romania. Dar am o intrebare : sunt vaduva, si fetita mea de 7 ani, primeste o pensie de urmas, care vine prin mandat postal la adresa mamei mele, in Romania, acolo unde a venit si citatia de executare silita. Va intreb daca e posibil sa se puna oprire pe pensia fetitei mele. In contrac este doar semnatura mea, nu e nimeni pe contract, este posibil ca aceasta executare silita sa afecteze fetita mea in viitor, daca ar primi ceva mostenire pe numele ei, de la parintii mei sau de la alte rude?? Va multumesc mult pentru raspuns. Toate cele bune va doresc !
Buna seara.
Da mama mea louieste in Romania si doar ea are bunuri acolo pe numele ei, eu nu am nimic pe numele meu. Si doreste ca in viitor sa lase apartamentul pe numele fetitei mele , care in prezent fetita mea e cu mine si are 7 anisori. Este posibil ca in viitor sa-i fie ridicate bunurile copilului meu ?? Iar mama mea primste prin mandat postal o pensie de urmas a fetitei mele, deoare tatal fetitei mele ( sotul meu ) a decedat in urma cu 4 ani jumate......este posibil sa se ajunga sa i se opresca aceasta pensie de urmas a fetitei mele, din cauza datoriei mele neachitate catre banca ??
Va multumesc mult pentru raspun. Toate cele bune va doresc !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pensia de urmas nu este supusa popririi. Insa, cu bunurile e un alt aspect. Daca se dovedeste ca dvs. trebuia sa acceptati o mostenire, se pot executa bunurile. Este cale lunga pana acolo intr-adevar, dar exista un risc. Daca sumele sunt mari, creditorii au oameni angajati care sa verifice informatii la Cartea Funciara, au relatii la notari. Deci cam greu sa se scape asa usor. De asta recomandam sa discutati cu cineva de specialitate si sa vada exact ce ati primit si daca se impune o contestatie la executare. Pentru ca apoi va fi tardiv.

Alte discuții în legătură

Prescriere datorii 2 robertaarmena robertaarmena Buna ziua! Intrebarea este urmatoarea: Am avut un cont care a inregistrat restante dar de aproximativ 4 ani nu am mai primit nimic de la ei pana azi,cand ... (vezi toată discuția)
Custodie comună, reînnoire pașaport minor 2345adi 2345adi Buna ziua,am o fetita in varsta de 7 ani,am divortat la notar de comun acord cu 3 ani zile in urma.El are voie sa o vada 15 ore pe saptamana.Dupa divort eu am ... (vezi toată discuția)
Ajutati o mama disperata in privinta dreptului copilului meu SAdriana81 SAdriana81 de mai multi ani ma judec pt dreptul fetitei mele. in urma cu vreo 3 ani am deschis un proces impotriva fostui sot pt marirea pensiei de intretinere a fetitei ... (vezi toată discuția)