avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt calificat: am făcut prostia să fur dintr-un ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt calificat: am făcut prostia să fur dintr-un magazin o pereche de adidași de 320 lei și am fost prins, dus la politie și amprentat. Dacă mă duc să îmi cer iertare și mă împac cu managerul magazinului se va mai întâmpla ceva?

Buna ziua, nu stiu daca ma adresez cum trebuie pe aceasta rubrica deci imi cer scuze. Am o problema, am facut prostia sa fur dintr-un magazin de haine (Zara) o pereche de adidasi de 320 lei si am fost prins. Am fost dus la politie si amprentat. Mi s-a spus ca este vorba de furt calificat, tin sa precizez ca sunt la prima abatere, nu am avut niciodata probleme cu politia. Cat de grav este? (Imi este foarte frica). Daca ma duc sa imi cer iertare si ma impac cu managerul magazinului se va mai intampla ceva? Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
În cazul infracțiunii de furt calificat descrisă în varianta faptică de către dumneavoastră este posibilă împăcarea. Dar pentru ca împăcarea să producă efecte în dosarul penal trebuie fie să o încheiați la un notar public, prin înscris autentic, pe care să îl depuneți la dosar, fie să mergeți cu reprezentantul ZARA România (nu cu managerul magazinului) în fața organelor de urmărire penală și să declarați faptul că vă împăcați. O posibilă împăcare ar stinge atât latura penală, cât și latura civilă a cauzei.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Impacare partilor inlatura raspunderea penala.

Dispoziţii comune

Art. 159

Împăcarea

(1) Împăcarea poate interveni în cazul în care punerea în mişcare a acţiunii penale s-a făcut din oficiu, dacă legea o prevede în mod expres.

(2) Împăcarea înlătură răspunderea penală şi stinge acţiunea civilă.

(3) Împăcarea produce efecte numai cu privire la persoanele între care a intervenit şi dacă are loc până la citirea actului de sesizare a instanţei.

(4) Pentru persoanele lipsite de capacitate de exerciţiu, împăcarea se face numai de reprezentanţii lor legali, iar persoanele cu capacitate de exerciţiu restrânsă se pot împăca cu încuviinţarea persoanelor prevăzute de lege.

(5) În cazul persoanei juridice, împăcarea se realizează de reprezentantul său legal sau convenţional ori de către persoana desemnată în locul acestuia. Împăcarea intervenită între persoana juridică ce a săvârşit infracţiunea şi persoana vătămată nu produce efecte faţă de persoanele fizice care au participat la comiterea aceleiaşi fapte.

(6) În cazul în care infracţiunea este săvârşită de reprezentantul persoanei juridice vătămate, dispoziţiile art. 158 alin. (4) se aplică în mod corespunzător.



Căutați un mediator. Acordul in mediere poate înlătura răspunderea penală. Succes.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Niciodată cei de la zara nu se vor împaca. Am avut speță cu partea vătămată zara. Nu se împacă!!!!
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2019
Giovana Croitoriu, Avocat
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara! Exista un proverb,, niciodata sa nu spui niciodata""Ce pierde daca incearca?

Alte discuții în legătură

Acord mediere in caz de furt pauldorin87 pauldorin87 In ce conditii pot face un acord de mediere,pt un dosar furt ajuns in instanta?.ma intereseaza daca cu aceasta mediere trebuie sa fie de acord si partea ... (vezi toată discuția)
Un avocat va rog andreeaandreea732011 andreeaandreea732011 Bună seara, este cineva care se poate ocupa de un caz penal, pentru o mămică cu 3 copii și 1 pe drum care are 2 plângeri penale la politie pt ... (vezi toată discuția)
Infractiune de furt calificat, dosar penal ContSters419170 ContSters419170 Buna ziua . Asa o problema ft mare ...pe 2 decembrie 2016 am facut o prostie care am sa o regret toata viata#-o ....am furat din mall o pereche de blugi in ... (vezi toată discuția)