avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cumparare.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cumparare.

Buna ziua,
Speta este urmataorea: socrii vor sa treaca apartamentul pe numele sotului ( sotul mai are un frate), socrii cel mai probabil vor dori sa existe si clauze, (daca ar dori clauze in contract care ar fi acelea si in ce consta? Spre ex: ce reprezinta clauze de intretinere?). Ar mai fi contract de vanzare cumparare daca exista caluze? Poate fi atacat de fratele sotului dupa moartea parintilor? Pe scurt cum ar trebui procedat pt a fi siguri ca nu vor fi probleme ?
Multumesc!
Cristina Stefan,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Clauze = conditii.
Ce anume vor socrii?
Vor sa fie intretinuti? Vor sa locuiasca in casa? Vor sa primeasca bani?
Orice contract poate fi "atacat". Orice persoana este libera sa se adreseze justitiei.
Doar daca vi-l vinde la pretul pietei si dvs. achitati acea valoare acel contract nu poate fi atacat de fratele in cauza, e bunul dumnealor si pot face ce doresc cu el, nu sunt obligatii sa lase mostenire ceva...
Altfel...
Buna din nou,
Deocamdata suntem la stadiu de discutii, socrii nu vor nimic de la noi (bani pe apartament) ei au o Alta locuinta ( la tara) si vor ca acea locuinta sa o treaca fratelui sotului . Cumnatul in speta nu este deacord, deoarece apartamentul este situat intr o zona buna a orasului si este evaluat undeva la 50 de mii de euro!
Multumesc !
Inca ceva, banuiesc eu ca socrii ar vrea si ceva conditii ca despre bani nu se Pune vb ci de siguranta copilul lor(sotul meu cu acte). Eu spre ex nu vreau sa fiu trecuta in acte ( daca vor exista vreodata) poate doar copilul nostru al meu si al sotului.
Sunt perfect de accord cu dvs noi, copiii in speta, sotul nu are nici un drept asupra bunurilor lor, doar daca ei doresc altfel.

Ionut.ion a scris:

Doar daca vi-l vinde la pretul pietei si dvs. achitati acea valoare acel contract nu poate fi atacat de fratele in cauza, e bunul dumnealor si pot face ce doresc cu el, nu sunt obligatii sa lase mostenire ceva...
Altfel...

Alte discuții în legătură

Contract de separare de bunuri in timpul casatoriei Profetul Profetul Socri mei au un apartament si iau facut acte sotiei,dar cu conditia sa fac act de separare de bunuri, eu si sotia ca sa nu poata ataca cumnata acrul de ... (vezi toată discuția)
Drepturi succesiune remuspr remuspr Bună ziua ! Cu ceva timp în urmă socrii mei ,care sunt actualmente în viață și care dețin un apartament și o casă la țară , ne-au făcut acte mie ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare contestat george201011 george201011 Salutare... Sunt nefericitul posesor impreuna cu sotia al unui apartament cumparat de la socrii sotia mai are 4 frati din care unul ameninta cu judecata ... (vezi toată discuția)