avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum pot plati cheltuielile de judecata daca nu le cere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum pot plati cheltuielile de judecata daca nu le cere nimeni?

buna ziua, revin cu problema cheltuielilor (pe care le-am pierdut in proces) de judecata : in cazul in care nu le platesc (chiar daca nu sunt cerute ) risc sa platesc taxa executorului atunci cand acesta se prezinta?
in cazul in care vreau sa le platesc cum sa procedez avand in vedere ca nu am contact cu partea reclamanta ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 14:10, 18 Mai 2006
Prin intermediul executorului judecatoresc vei consemna Suma la CEC. Mai departe se ocupa el.
adica daca plata cheltuielior de judecata nu este ceruta de partea care a castigat procesul, ele tot se platesc?
Pai de ce doriti sa platiti daca nu trebuie???
nu vreau sa platesc..doar ca nu mi se pare in regula ca dupa ce au castigat procesul ( in parte)si cheltuielile de judecata pe care le-au revendicat acum sa nu sa nu le mai trebuiasca..
ma gandeam ca poate apeleaza la o alta strategie de a castiga mai mult decat atat
partea care a castigat procesul va cere executarea obligatiei de buna voie. in cazul in care debitorul nu plateste, creditorul va apela la serviciile unui executor judecatoresc. creditorul nu va castiga mai multi bani, la suma datorata se vor adauga cheltuielile ocazionate de executare (onorariu executor, diverse taxe).

Alte discuții în legătură

Creditorul refuza primirea banilor debitorului courvoisier courvoisier Intrebare- ce solutie simpla si necostisioare are debitorul, avand in vedere ca este vorba de rea credinta, nu primeste premeditat corespondenta. (vezi toată discuția)
Titlu de sulta - cum platesc, ce se intampla daca nu platesc, pot vinde fara plata? morarudiana morarudiana Am castigat, in urma unei iesirii din indiviziune cateva imobile, insa am de platit titlu de sulta celorlalte 2 parti implicate. Cu una din parti nu avem nici ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli judecata aura2albu aura2albu Buna seara. Am castigat un proces de contestatie la executare si azi am ridicat hotararea de la tribunal. Am aflat ca pentru recuperarea sumei poprite prin ... (vezi toată discuția)