avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Zi libera legal
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Zi libera legal

Buna ziua,
Pe data de 26.04.2019 este zi libera legal. Daca se lucreaza in acea zi se plateste cu spor de min.100% sau compensarea in timp liber corespunzator in urmatoarele 30 zile. Ce inseamna mai exact timp liber corespunzator? O zi sau doua? Si cum sunt platite acea/acele zile?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: luminita29 , utilizator 12:12, 23 Aprilie 2019
Munca prestata in zilele de sarbatoare legala se compenseaza in conditiile art. 142 din Codul muncii . Potrivit acestora salariatilor care lucreaza in zilele de sarbatoare legala li se asigura compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile. In cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.
Timp liber corespunzator este ore pe ore adica faceti 8 ore suplimentare atunci aveti 8 ore libere compensare....Lucrati 5 ore in acea zi atunci aveti dreptul la 5 ore libere in alta zi. Zilele in care luati compensare sunt platite ca o zi normala numai ca dvs nu veti fi la munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare munca prestata in zilele de sarbatoare legala alex76 alex76 Buna ziua, Va adresez rugamintea de a ma ajuta in solutionarea urmatoarei probleme: Potrivit dispozitiilor art. 142 Codul muncii in cazul salariatilor care ... (vezi toată discuția)
Plata si compensare ore suplimentare/sarbatori legale in cazul ... LauraRatiu LauraRatiu Buna ziua In cazul prestarii orelor suplimentare, sau a muncii in zile de sarbatoare legala si a compensarii acestor ore / zile cu zile libere platite, se ... (vezi toată discuția)
Codul muncii roxanabutnariu roxanabutnariu Buna ziua, am o nelamurire legata de plata orele suplimentare. Am citit Codul Muncii si as vrea sa stiu daca am inteles corect. Ex.am un salariu de 1459 ron ... (vezi toată discuția)