avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Explicatie solutie instanta civila. Dosar contestatie ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Explicatie solutie instanta civila. Dosar contestatie executare

Fosta sotie a depus in 2016 plangere penala pt presupusa neplata a pensiilor de 25% din veniturile obtinute in baza unui contract de munca care nu mai exista.. Plangerea i-a fost respinsa cu NUP si sa maotivat ca nu sa facut dovada ca exista pensii neplatite. Ca din contra eu am dovedit ca toate pensiile sunt platite intodeauna in cuantum de 25% din veniturile nete reale obtinute in baza a toate contractele succesive avute.
In octombrie 2017 ea a depus o noua cerere de executare pt presupusele pensii neplatite pana in martie 2017, cand fiul a implinit 18 ani. La 31 iulie 2018 am primit instiintarea si la 14 august 2018 m-am opus motivand ca dreptul de punere in executare a sentintei a prescris (sentinta este definitiva din prima instanta, din decembrie 2010 si termenul de 3 ani nu a fost intrerupt in august 2012 - atunci cand ea a cerut pentru prima data punerea in executare dar cererea i-a fost respinsa si actiunea declarata nula, fara efect) si nici nu exista pensii neplatite. Ca este doar o noua incercare a fostei sotii de a ma sicana, de a obtine imbogatire fara just temei.
Nu am ajuns la termenul cand sa depun dovezile. In ianuarie 2019 mi-am dat seama ca de fapt fosta sotie nici nu mai are calitate de creditor pt ca fiul a implinit 18 ani in martie 2017 si am completat contestatia cerand ca mai inainte instanta sa se pronunte asupra acestui aspect.. Abia acum, in aprilie 2019 instanta a fixat o taxa de 1000lei si a dat urmatoarea solutie:
"Califică excepţia lipsei calităţii procesual active invocată de contestator la 18.01.2019, drept motiv de contestaţie la executarea silită însăşi. Admite în parte excepţia tardivităţii invocată de intimată - în ceea ce priveşte motivul de contestaţie depus la 18.01.2019, prin care s-a invocat „lipsa calităţii de creditor” a intimatei. Constată formulate în termen legal motivele de contestaţie expuse în cererea înregistrată pe rolul instanţei la 14.08.2018. Repune cauza pe rol pentru continuarea cercetării judecătoreşti. Fixează termen cu citarea părţilor la 31.05.2019. Cu apel odată cu fondul."

Nu prea inteleg solutia data de instanta. Cineva m-ar putea lamuri? Va rog
Ultima modificare: Marți, 30 Aprilie 2019
dan_plescan, utilizator

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare de pensii deja platite dan_plescan dan_plescan In octombrie 2017 fosta sotie (sa divortat de mine in ianuarie 2004) a depus o noua cerere de executare pt presupuse pensii neplatite incepand cu august 2004 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am depus o contestatie la executare adresa poprire ... Chestiuta Chestiuta Buna ziua. Am depus o contestatie la executare Adresa poprire emisa la 18.03.2020. Mentionez ca executarea silita propriu zisa a fost dispusa de instanta in ... (vezi toată discuția)
Cand se considera tardiva completarea cu motiv justificat a actiunii de contestatie la executare? ulises10 ulises10 Buna ziua Exista termen maxim legal dupa care nu se poate completa actiunea de Contestatie la Executare (intervine exceptia tardivitatii)? Sentinta e din ... (vezi toată discuția)