avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ieșire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ieșire din indiviziune

Buna ziua !
Am cumpărat o casă în 1990 . Acceasi proprietară care ne-a vândut noua , ia lăsat moștenire casa alăturată fiului ei. Între timp ne-a fost atribuit terenul aferent casei prin ordin judecătoresc. Că sa fac un proiect de construcție mi sa spus că trebuie să ieșim din indiviziune , nu știu dacă mă exprim corect. Am fost la un notar mi-a spus că există 2 cai : judecată și amiabil. Amiabil nu se poate , și nu as dori sa se ajungă la judecata. Aveți idee .ai exista alta cale ?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:14, 10 Mai 2019
Notarul a avut dreptate, v -a indicat singurele variante posibile.
Terenul aferent casei cumparate de dvs, atribuit prin hotarare judecatoeasca, este in cote parti, de aceea este imperios necesar sa iesiti din indiviziune.
Asa cum a fost precizat de notar caile de iesire din indiviziune sunt doar cele doua: caleaamiabila sau calea instantei. SUCCES.
Buna dimineata. Mergeti in instanta si cereti iesirea din idiviziune.
Dacă mă voi duce in instanță , instanta va chema și vecinii ? Că o judecată sau conform unui articol mi se va oferi instant ?

Corina89 a scris:

Buna dimineata. Mergeti in instanta si cereti iesirea din idiviziune.

Art. 1143

Starea de indiviziune

(1) Nimeni nu poate fi obligat a rămâne în indiviziune. Moştenitorul poate cere oricând ieşirea din indiviziune, chiar şi atunci când există convenţii sau clauze testamentare care prevăd altfel.

(2) Dispoziţiile art. 669-686 se aplică şi partajului succesoral în măsura în care nu sunt incompatibile cu acesta.

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral ISAICVIOREL ISAICVIOREL in urma decesului parintilor sint in partaj la tribunal cu fratele meu.El vrea sa-idau bani pe partea lui de casa ,fapt cu care nu sint de acord,urmare el vrea ... (vezi toată discuția)
O succesiune se poate face doar in baza art. 1143 cod civil, fiind ... gabiilie776 gabiilie776 O succesiune se poate face in baza art. 1143 Cod Civil, fiind singurul articol pe care l-a invocat reclamantul in cererea de chemare in judecata ? Art. 1143 ... (vezi toată discuția)
Mostenire dana61 dana61 buna ziua Ambii parinti decedati (1989). Eram 4 frati (unul decedat) Nu s-a facut dezbaterea mostenirii pentru ca nu toti mostenitorii doresc asta. Care este ... (vezi toată discuția)