avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Furt design grafic / proprietate intelectuala de catre ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Furt design grafic / proprietate intelectuala de catre o firma

Buna ziua,

Am un PFA si ma ocup ca obiect principal de activitate de design grafic / grafica vectoriala. In urma cu ceva timp o companie, nu dau nume, a apelat la serviciile noastre pentru a le creea un design de stickere auto pentru a fi lipite pe masini. Le-am facut acestora doua modele de design, urmand sa ne confirme daca sunt in regula si daca doresc sa le producem stickerele in urma unei oferte de pret date, oferta destul de mica la acea vreme. Nu am mai primit niciun fel de raspuns din partea acelei firme, insa zilele trecute am vazut si fotografiat intr-o parcare, o masina cel mai probabil a acelei firme, pentru ca avea inclusiv si date de contact pe ea, cu sticker lipit pe ea cu acel design creat de mine.

Intrebarea este, daca in acest caz se considera furt de proprietate intelectuala si daca se poate face ceva in acest sens, daca se pot cere daune materiale, etc.

Mentionez ca am toate emailurile prin care am comunicat cu o persoana de la acea firma, inclusiv ultimul e-mail in care le-am trimis cele doua designe-uri ca imagine.. un preview, sa se poata hotara.

Multumesc anticipat pentru un raspuns.
Cel mai recent răspuns: ciucardelcosti , utilizator 14:34, 8 Mai 2019
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pentru raspuns ! Din pacate nu am lucrat sub forma de contract.. urma ca dupa schitarea celor doua designe-uri sa se hotarasca la unul din ele, iar mai apoi in urma realizarii stickerelor cu acel design sa se faca plata sub forma de factura. Firma nemairaspunzand la ultimul e-mail, in care am transmis si designe-urile, am considerat ca nu au fost de acord cu oferta de pret, sau ca nu le-au placut cele doua designe-uri create.. insa acum am aflat intamplator ca de fapt au folosit unul din ele fara acordul meu. Designe-urile respective li le-am oferit ca preview sa poata vada si alege un model daca le place. Singura dovada pe care om am sunt toate emailurile prin care am comunicat, inclusiv ultimul email prin care am trimis cele doua preview-uri de design.. si pozele pe care le-am facut ieri pe o masina a lor aflata intr-o parcare, cu designe-ul respectiv lipit pe masina lor ca sticker.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Liber profesionist (freelancer) sau pfa/ii M4x1m_Bogdan M4x1m_Bogdan Buna ziua, Doresc sa stiu care din cele 2 optiuni este mai avantajoasa pentru mine, Liber profesionist sau PFA/II. Eu am cochetat de ceva vreme cu site-urile ... (vezi toată discuția)
Cod caen grafic designer pt pfa Iulian_Min Iulian_Min Buna ziua! As dori sa infiintez un PFA si nu stiu sigur daca sau care dintre serviciile pe care vreau sa le prestez se incadreaza la codul CAEN 7410. ... (vezi toată discuția)
Emailuri ciudate atraction atraction buna ziua,de ceva timp primesc emailuri de la o asazisa persoana feminina din Senegal care zice ca se afla intr-o tabara de refugiati,ca parintii au fost ei ... (vezi toată discuția)