La doua asigurari de malpraxis se primesc banii din ambele asigurari?
Adica se pot cumula sumele?
De pilda, daca o asigurare este pentru 10 000 euro dar fara daune morale si alta pentru 10 000 euro plus daunele morale acoperite.
Cineva de la asigurari zice ca se poate asa, iar altii zic ca nu se poate asa.
Bineînțeles! Sunt două contracte diferite, se plătesc prime de asigurare diferite de către asigurat, deci asigurătorul va plăti două despăgubiri/sume asigurate.
Bineînțeles! Sunt două contracte diferite, se plătesc prime de asigurare diferite de către asigurat, deci asigurătorul va plăti două despăgubiri/sume asigurate.
Altii zic ca fiecare societate de asigurare va plati jumatate si este foarte complicat.
Adica jumatate ca sa se acopere integral suma asigurata.
In alta ordine de idei, conform acestei opinii, degeaba faci mai multe asigurari deoarece tot banii aia se platesc si nu mai mult.Practic, indiferent de numarul de asigurari nu se depaseste suma asigurata.
Nu am avut o asemenea speță dar nu cred că există vreun temei legal să acopere doar jumătate!
Fiecare contract trebuie să-și producă efectele (sunt doua raporturi juridice obligaționale distincte, chit că riscul asigurat este același), apreciez că celalalt contract nu poate constitui o cauză de exonerare de răspundere (nici de diminuare)!
Da, strict contractual pe dreptul comun aveti dreptate si asa am gandit si eu initial la prima analiza succinta.
Doar ca legea poate impune anumite restrictii libertatii contractuale in materie de asigurari.
Se pot face multe smecherii si de aceea legea poate fi restrictiva.
Asigurare casco
Ileana2013
Recuperare indemnizatie in caz de dauna totala.
Am avut un accident si cei de la firma de asigurari unde am polita CASCO au evaluat costul reparatiei si au ... (vezi toată discuția)