avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... calcul penalitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

calcul penalitati

cum este corect calculul penalitatilor de 0.2%/zi unui restantier mai mare de 900 de zile?in baza carei legi?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:59, 24 Noiembrie 2009
Legea 230/2007...... o gasiti in primul topic "Documentatia aferenta asociatiilor de proprietari"
Legea 230/2007
Art. 49. - (1) Asociaţia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizări pentru orice sumă cu titlu de restanţă, afişată pe lista de plată. Penalizările nu vor fi mai mari de 0,2 %pentru fiecare zi de întârziere şi se vor aplica numai după o perioadă de 30 de zile care depăşeşte termenul stabilit pentru plată, fără ca suma penalizărilor să poată depăşi suma la care s-a aplicat.
mioara.maria.ro@gmail.com a scris:

cum este corect calculul penalitatilor de 0.2%/zi unui restantier mai mare de 900 de zile?in baza carei legi?

Daca in asociatia dv se aplica procentul de 0,2%/zi (se poate aplica si un procent mai mic), penalizarile ajung sa fie egale cu debitul (cotele lunare restante, restante la reparatii, fonduri restante, etc) dupa 500 de zile pentru fiecare luna. Dupa 500 zile penalizarile depasesc suma la care se aplica si, asa cum rezulta din legea 230 art. 49 citat mai sus, aici trebuie sa se opreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati intretinere Nea-Costica Nea-Costica Care este regimul penalitatilor ? Cand se aplica, dupa cate luni ca restantier, cand se poate actiona in judecata, cine o poate face, sunt mai multe feluri de ... (vezi toată discuția)
Se pot aplica 2 tipuri de penalizari la asociatiile de proprietari? elena covaci elena covaci in cadrul asociatiei noastre s-au aplicat 2 tipuri de penalizari:penalizari de 0.2% pe zi si penalizarile ce au venit de la furnizori conform restantei din ... (vezi toată discuția)
Care sunt penalitatile maxime? sward sward Buna ziua, care sunt penalitatile maxime pe care le poate pune administratia unui bloc in situatia restantelor la plata intretinerii. Multumesc, c.nicolae (vezi toată discuția)