avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Care sunt penalitatile maxime?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Care sunt penalitatile maxime?

Buna ziua,
care sunt penalitatile maxime pe care le poate pune administratia unui bloc in situatia restantelor la plata intretinerii.
Multumesc,
c.nicolae
Cel mai recent răspuns: sacalul09 , utilizator 16:21, 16 Noiembrie 2009
0.2% / zi referitor la suma care nu a fost achitata dupa expirarea a 30 de zile de la data scadenta consemnata pe lista de plata.
in primul rand trebuie sa existe un P.V al comitetul executiv ,conform H.G 1588/2007 art.ART. 17 lit.j) stabileşte sistemul propriu de penalizări al asociaţiei de proprietari pentru restanţele afişate pe lista de plată ce privesc cheltuielile asociaţiei de proprietari, conform prevederilor legale;
iar conform Legea 230/2007 Art. 49. - (1) Asociaţia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizări pentru orice sumă cu titlu de restanţă, afişată pe lista de plată. Penalizările nu vor fi mai mari de 0,2 %pentru fiecare zi de întârziere şi se vor aplica numai după o perioadă de 30 de zile care depăşeşte termenul stabilit pentru plată, fără ca suma penalizărilor să poată depăşi suma la care s-a aplicat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati la intretinere Koruneru Koruneru In cazul in care un locatar nu achita fondul de rulment, sau fondul de rulment acopera partial valoarea intretinerii si are mai multe luni restante, de cand se ... (vezi toată discuția)
Calcul penalitati nutzzu nutzzu Buna ziua.As dori sa stiu modul de calcul al penalitatilor pentru sumele de bani neachitate la intretinere intrucat am solicitat acest lucru administratorului ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere Nea-Costica Nea-Costica Care este regimul penalitatilor ? Cand se aplica, dupa cate luni ca restantier, cand se poate actiona in judecata, cine o poate face, sunt mai multe feluri de ... (vezi toată discuția)