avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... caducitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

caducitate

In cazul a 2 soti care au decedat pe rand , la interval de o saptamana , si care au testament autentic facut in urma cu 10 ani la notar prin care isi lasau unul altuia....cine e testatorul si cine e legatarul ? Prima a decedat sotia , acasa , si la un interval de o saptamana a decedat sotul la spital.Atunci cand sotia a decedat , sotul era internat in spital.
Intrebare :
1.cine e testatorul si cine e legatarul ?
2.se poate discuta in acest caz de caducitate ?

Cel mai recent răspuns: camelia.velicu , utilizator 16:02, 19 Mai 2019
Soțul supraviețuitor (cel care, in povestea Dvs., a decedat ultimul) este moștenitorul soțului predecedat. Era suficient sa mai trăiască și doar un minut după decesul soției și tot îndeplinea condițiile necesare pentru a mosteni.
Pentru dispozițiille testamentare ale soțului supraviețuitor intervine caducitatea.
Multumesc de raspuns.
Deci , in acest caz , mostenitorii predecedatei ( sotia a murit prima ) pot invoca caducitatea ? Si , in acest caz au drept/sau , nu la mostenire mostenitorii de grad IV ai predecedatei ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caducitate camelia.velicu camelia.velicu Soțul supraviețuitor (cel care, a decedat ultimul) este moștenitorul soțului predecedat. Era suficient sa mai trăiască și doar un minut după decesul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. de curând sora mea a murit. ea a fost căsătorită ... Marialuiza27 Marialuiza27 Buna ziua. De curând Sora mea a murit. Ea a fost căsătorită dar nu a avut copii. Soțul ei fiind mai mic cu 10 ani ..ea a decis sa ii facă testament sa ... (vezi toată discuția)
Testamente reciproce jeana jeana Stimati forumisti acum 3 ani am facut doua testamente reciproce pt toate bunurile comune facute in timpul casatoriei precum si pt bunurile obtinute din ... (vezi toată discuția)