avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... caducitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

caducitate

Soțul supraviețuitor (cel care, a decedat ultimul) este moștenitorul soțului predecedat. Era suficient sa mai trăiască și doar un minut după decesul soției și tot îndeplinea condițiile necesare pentru a mosteni.
Pentru dispozițiille testamentare ale soțului supraviețuitor intervine caducitatea.
In conditiile in care prin testamentul autentic , facut la notar , in urma cu ceva ani ....isi lasau unul altuia, va rog , cum se aplica dispozitiile testamentare , in acest caz , daca se tine seama de caducitate ?
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 16:58, 29 Mai 2019
ati mai postat acest subiect si vi s-a si rapuns.
iar raspunsul ramane acelasi, pentru ca legea este aceeasi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caducitate camelia.velicu camelia.velicu In cazul a 2 soti care au decedat pe rand , la interval de o saptamana , si care au testament autentic facut in urma cu 10 ani la notar prin care isi lasau ... (vezi toată discuția)
Testamente reciproce jeana jeana Stimati forumisti acum 3 ani am facut doua testamente reciproce pt toate bunurile comune facute in timpul casatoriei precum si pt bunurile obtinute din ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa sora ? gigelas gigelas Au fost 3 frati.Fiecare cu casa lor. Unul a murit,iar averea a ramas mostenitorilor acestuia (a avut copii). Recent,a murit si sora,dar aceasta nu are ... (vezi toată discuția)