avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tulburarea linistii in miez de noapte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tulburarea linistii in miez de noapte

Buna ziua!
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in cazul in care nu gasesc niste cai de comunicare decente cu vecinul de deasupra. Conflictul este mai vechi, cu ceva ani in urma, timp de un an si jumatate ne-a tot inundat coltul comun dintre baie si dormitorul mic. Am reusit sa-l "convingem" sa-si repare instalatia dupa ce am recurs la amenintarea cu datul in judecata. E drept ca. de-a lungul acelui an, a chemat instalator, dar fara sa-i dea voie acestuia sa sparga gresia, asa ca omul nu a facut decat o constatare superficiala fara sa ajunga le miezul problemei, punand in final cauza pe seama tevilor comune deteriorate. Ulterior s-a dovedit a fi o problema locala la toaleta lor. Acesta a fost debutul neintelegerilor cu acest vecin si nici nu are sens aici sa relatez toate discutiile jignitoare la care a recurs in acea vreme.
Timp de 2 ani tot continua sa ne chinuie cu zgomotele nocturne, care se intensifica incepand cu ora 22 si se termine undeva in jur de 2 noaptea, alteori le auzim si pe la 3, 5, 6 dimineata. In ce constau aceste zgomote? Mutat mobila, scartait, trantit obiecte grele, harsait, lovit, dat drumul la aspirator, etc. De data aceasta, el a fost cel care m-a abordat pe strada, f. indignat fiind ca am indraznit sa-i atrag atentia, prin batutul in perete (nu ma pot duce in pijamale la usa lui in toiul noptii), ca ma trezeste din somn in fiecare noapte, si nu o data, ci de mai multe ori pe noapte.
Mi-a repetat la nesfarsit ca el nu face niciun zgomot si, daca i-am argumentat, facand referire la legislatie, cum ca el trebuie sa respecte un interval orar de liniste, mi-a replicat ca are alt program de somn si ca locuim intr-un bloc in care orice miscare se aude prin pereti. De acord, insa zgomotele lui sunt de nesportat, mai ales acel scartait in timpul noptii, el punandu-l pe seama unui fotoliu vechi.
Bineinteles ca a fost un raspuns pueril, nu cred ca in casa au un singur obiect de mobilier care poate fi folosit, si faptul ca scartaiutul este continuu, clar denota faptul ca folosesc altceva. Vazand ca eu tot insistam cu legea si intrevalul de liniste, nemaiavand argumente logice, a inceput sa apeleze la jigniri, moment in care discutia a degenerat si practic vorbeam unul peste celalalt.
Acest individ, el fiind legendar in bloc, dar niciun vecin nu se baga, din cate mi-a zis administratorul, pare ca a activat chiar in cadrul politiei, acum fiind la pensie. El a avut multe show-uri si cu alti vecini, inclusiv cu administratorul, care a ridicat din umeri cand i-am relatat problema si mi-a zis ca nu am sanse de reusita nici apeland la buna intelegere a vecinului problematic, nici la politie.
Efectiv am ajuns sa nu ne mai putem odihni noapte in propria casa pentru ca acest vecin are chef sa nu ne lase si noi trebuie sa ne mulam pe programul lui nocturn. Va rog sa ne sugerati cum ar fi mai bine sa procedem, pentru ca e clar ca orice tentativa de comunicare e compromisa din start.
Multumesc pentru orice sugestie!
Ultima modificare: Duminică, 19 Mai 2019
CristianaMgr, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme vecini asociatie de proprietari delia_cj delia_cj Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie foarte neplacuta si extrem de deranjanta pentru mine. Am o vecina care are apartamentul chiar sub al meu care vesnic e ... (vezi toată discuția)
Buna seara, va scriu referitor la urmatoarea problema: de 10 ... Meridaaa Meridaaa Buna seara, Va scriu referitor la urmatoarea problema: de 10 ani locuiesc intr-un bloc nou, destul de slab izolat fonic. Din acest motiv, de-a lungul timpului ... (vezi toată discuția)
Vecini sfidatori care sicaneaza prin perete. Contin Contin Locuiesc intr-un apartament decomandat, iar peretele livingului e la comun cu cel al vecinilor de alaturi. Orice zgomot minor se aude perfect de o parte si de ... (vezi toată discuția)