avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... O clientă cere banii înapoi după trei săptămâni ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

O clientă cere banii înapoi după trei săptămâni de la cumpărarea unei curele. Noi oferim doar posibilitatea de schimba produsul, riscăm vreo sancțiune în urma reclamației pe care a spus că o va face la ANPC?

Buna ziua. Am avut o clienta care a achizitionat o curea din piele intoarsa pt pantofii sotului. Cand a achizitionat-o i-am spus clar ca in baza bonului fiscal o poate schimba, dar nu o poate returna pt banii inapoi. A venit cam dupa 3 saptamani, si a spus ca nu este culoarea pantofilor sotului. I-am spus sa aleaga un alt model, pt ea sau sotul. In final, dupa multe refuzuri de modele pe care i le-am aratat, s-a hotarat la una albastra, ca dupa 15 min sa se reintoarca nervoasa cum ca acest model de albastru ea nu il poate asorta. Si totodata, cu amenintarea ca ma va reclama la Protectia Consumatorului, ca ea este medic si cunoaste legile. (Aici nu am inteles-o). Ma acuzase ca i-am furat si bonul din punga, desi ea il avea acolo. L-a gasit, si a zis ca va merge cu el sa ma reclame. Politica de retur a magazinului meu este ca produsul se schimba, dar nu se dau banii inapoi. Mentionez ca ea a plecat doar cu bonul, mi-a lasat si cea de-a doua curea, si a plecat val-vartej. Ce poate face? Ma poate reclama? Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 23 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: andrey_f_c , utilizator 11:42, 28 Mai 2019
~ Conținut șters la cerere ~
Ideea era daca pot avea probleme cu Protectia Consumatorului din aceasta cauza. Chiar acum ma gandeam, daca produsele sunt la mine, pt ca dansa mi le-a lasat, cu ce produs se prezinta in reclamatie... chiar este ciudat... Oricum, va multumesc pt raspuns!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
e prudent sa faceti si un document de custodie sau ceva similar, fiindca ati eliberat bon, incasat plata, dar produsul e la dvs.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
@alinailiescu89
ANPC nu vă poate sancționa pentru ce povestiți. Magazinele fizice nu au obligația de returna banii pe produsele vândute dacă se răzgândește clientul, nu o au nici măcar pe aceea de a le schimba, deci dvs. oferiți clienților drepturi în plus față de ce prevede legislația din domeniu.

Probabil că va merge la ANPC, dar dvs. păstrați cureaua separat de restul mărfurilor și asta e. O să vină ea să și-o recupereze la un moment dat.
Când veți fi contactată de la ANPC spuneți-le exact ce ne-ați povestit nouă aici.
Cureaua dansei este sigilata, la magazin. Ba chiar ma gandeam sa o sigilez si pe cea albastra, luata a doua oara. Ca in cazul unui eventual control sa pot sa si explic cum au decurs lucrurile. Oricum, la magazin am afisat la vedere politica de retur a produselor, dar pe dansa nu a interesat-o. Sincer, mi-as fi dorit, chiar in cazul in care oricum ma reclama, sa isi ridice unul din produsele lasate, macar sa nu mai am constiinta ca am banii incasati. Dar totusi, daca legea se pare a fi de partea mea, atunci ANPC mai ia in considerare reclamatia dansei (in cazul in care chiar a vb serios). Si daca se ia in considerare, cam in cat timp imi vor face o vizita? Va multumesc oricum mult pentru raspunsurile dvs. Zi frumoasa!

Alte discuții în legătură

Garantie inlocuire telefon danypopica danypopica Buna ziua. Am cumparat un telefon de pe un site, iar dupa 10 luni s-a defectat, l-am dus la magazin pentru a fi trimis in garantie, produsul a fost solutionat ... (vezi toată discuția)
Reclamatie anpc, bani returnati dar nu si produsele ivape ivape buna ziua, Detin un magazin online. In urma reclamatiei catre ANPC din partea unui client,s-a dispus restituirea banilor. I-am restituit banii dar acesta ... (vezi toată discuția)
Retur parfum andreeap87 andreeap87 Buna ziua, imi puteti spune va rog in cat timp se poate returna un parfum, care este sigilat, cu ambalaj original, cu bon, mai ales daca nu doresti banii, ci ... (vezi toată discuția)