avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda la vama
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda la vama

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o problema. Cazul s-a produs astfel. In Istambul, la o parcare, doi cetateni de origine asiatica, in timpul noptii au intrat in autobuz, adica nu au intrat in cabina, ci s-au bagat cumva miraculos intr-un spatiu deasupra arborelui cotit, sau cum se mai numeste, de desubtul caroseriei autocarului. Dimineata autocarul cu pasageri s-a pornit spre R. Moldova. A trecut vama la turci, la bulgari, la romani... La vama intre Romania si R. Moldova (Oancea) cei doi au iesit la suprafata si au fost prinsi, spre surprinderea soferilor si a politistilor de frontiera care nu isi puteau imagina cum puteau sa incapa acolo cineva, si mai ales doi, si mai ales de la Istambul. Pasagerii au fost urcati in alt autocar, iar cei doi si cu autocarul in care au fost ascunsi au fost trimisi la Vama Veche. Acolo li s-au facut extradarile, sau nu stiu ce acte, iar soferilor (firmei de transport) s-au intocmit amenzi. Intrebatea este, pentru ce s-a emis amenda firmei de transport, daca soferii nu stiau de existenta celor doi. Locul in care erau ascunzi nu era de bagaj, sau vreun loc creat pentru asa ceva. Sunt marturiile lor, care au descris ce si cum au facut. Au trecut 4 posturi vamale unde s-a verificat fiecare cm patrat, si daca nu ieseau fraierii la vama Oancea, nu ii depista nimeni... Este vreo cale de atacat Amenda, si daca sunt sanse de castig?

Alte discuții în legătură

Accident cu raniti ChihaiaIonel ChihaiaIonel Buna ziua, Va rog ajutati-ma cu niste sfaturi legat de urmatoarea problema: - fratele meu lucreaza pe autocar ce fac curse externe si din pacate joi seara in ... (vezi toată discuția)
Probleme cu firma de transport ContSters68209 ContSters68209 Buna ziua, Doresc sa va aduc in atentie (in speranta ca cineva ne poate ajuta cu sfaturi, proceduri, pasi de urmat, etc.) o intamplare recenta petrecuta in ... (vezi toată discuția)
Accident auto la intrare pe autostrada m50maria m50maria Traversam autostrada A3 ,Bucuresti-Ploiesti,nodul Gherghita si am vazut masini care intrau si ieseau din autostrada.Nu stiam daca este deschisa oficial ... (vezi toată discuția)