avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... După ce am luat credit pentru a cumpăra o mașină, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

După ce am luat credit pentru a cumpăra o mașină, concubinul meu și-a schimbat total, în rău, atitudinea față de mine. Ne-am separat, dar mașina e pe numele lui și nu vrea să-mi restituie banii. Ce aș putea să fac?

În luna iunie 2018, după o relație de 8 luni de cunoaștere, am ales să fiu alături de un bărbat pentru a întemeia o familie. Totul a decurs frumos, a avut comportament adecvat, etc..., etc. În luna septembrie 2018, deci după 3 luni de relație de concubinaj, fiindu-ne necesară o mașină, m-am angrenat într-un împrumut bancar și, astfel am cumpărat mașina. Banii din bancă i-am primit într-o zi de marți și joi am cumpărat mașina. Acum îmi dau seama că greșeala pe care am făcut-o a fost înscrierea mașinii pe numele concubinului. După acest eveniment concubinul meu și-a schimbat total atitudinea față de mine - amenințări, bătăi, etc. Am decis să ne ,,despărțim,, și, l-am rugat să-mi restituie banii de pe mașină. Nici nu concepe și nici să recunoască gestul meu de îmbunătățire a conviețuirii noaste.
Aș dori să știu, prin proces am șanse să -mi recuperez banii? Vă mulțumesc tuturor pentru sfaturile acordate!
Ultima modificare: Vineri, 31 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Unu. Faptul ca puteti dovedi ca dupa ce ati scos banii din banca concubinul a cumparat un autovehicul nu este suficient. Nu puteti invoca nici un eventual imprumut sau coproprietate asupra autovehiculului intrucat actele juridice nu pot fi dovedite decat prin inscrisuri daca suma depaseste 250 de lei.
Doi. Imi pare rau sa va scriu dar daca nu ati facut nici un inscris, fie el cat de mic "Am primit astazi de la Mony 5000 euro" nu are rost sa va ganditi la judecata. Data viitoare veti fi mai prudenta.
Dar daca dovedeste ca din contul doamnei s-a facut plata pentru acel auto.? Acest lucru nu o poate ajuta?
Ultima modificare: Joi, 30 Mai 2019
Ionut.ion, utilizator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca plata s-a facut din contul doamnei in contul vanzatorului situatia devine foarte simpla deoarece avem un imprumut prezumat de la doamna la concubin. Insa banuiesc ca un concubin care a premeditat atat de elegant frauda nu putea fi atat de imprudent iar doamna ar fi scris daca avea o astfel de dovada.
M am gandit ca poate a omis asta sau nu a stiut daca ii poate fi de ajutor sau nu...
Poate ne spune doamna...
Multumesc pentru raspuns domnule avocat
dragii mei, vă mulțumesc pentru tot, d-l avocat Gabriel a intuit bine când a spus ,,un concubin care a premeditat atat de elegant frauda,, m-a uns la suflet. Da, nu am virat banii dintr-un cont în altul. I-am ridicat în numerar de la casierie și .... i-am înmânat vânzătorului (mașina este second hand).

Alte discuții în legătură

Partaj cu atribuire andi58 andi58 Buna ziua , am nevoie disperata de ajutor Am locuit in concubinaj cu cineva timp de aproxim 12 ani,timp in care am cumparat casa la legea 112 ,pe numele ... (vezi toată discuția)
Act neatacabil elly80 elly80 Buna ziua! Doresc sa achiziționez un apartament pe numele meu,ce act nu poate fi atacat de către concubin si fratele meu? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Obținere fiscal auto Marina tud Marina tud Bună ziua,am nevoie de informații reale din partea dvs.Vreau să înmatriculez o mașină pe care am cumpărat-o (aparent cu fiscal ,dar în realitate fără ... (vezi toată discuția)