avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Problema casti pentru copiat !!!
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Problema casti pentru copiat !!!

Buna ziua,
Revin si eu cu o chestiune ce probabil va va mira...
Am postat aici intrucat nu am stiut unde altundeva s-ar incadra mai bine aceasta problema.
Ieri pe la amiaza m-am pomenit la mine la usa cu copilul unui vecin de pe palier care mi-a zis ca i-a ramas intepenit in ureche un magnet si a venit la mine sa-l ajut cumva sa-l scoata ca daca le spune parintilor "il omoara" - exprimarea lui.
Evident am ramas si eu mirat si l-am intrebat de ce Dumnezeu si-a bagat un magnet in ureche, iar el mi-a spus ca de fapt acel magnet este parte componenta a unui sistem care se conecteaza la telefonul mobil si prin care copiaza la lucrarile de control de la scoala. M-a mirat si eu, l-am ajutat sa-l scoata cu ajutorul altui magnet (de fapt el mi-a dat aceasta solutie) iar intre timp i-am cerut detalii. Mi-a spus ca l-a cumparat de pe un site de licitatii prin intermediul unui alt baiat mai mare, cu comanda prin posta, etc. In fine, am cautat pe internet acel site, am mai gasit si altele asemanatoare si am observat ca exista de fapt o gramada de astfel de vanzatori care "se dau" ca avand firme, etc. si care au magazine virtuale in toata regula cu multe feluri de astfel de aparate, zic ei de spionaj, wirreles, etc., fac livrari prin posta, prin curier, in mai putine cuvinte opereaza de parca ar fi Altex, Domo, etc..
Acum as vrea si eu sa va intreb: cum Dumnezeu este posibil asa ceva ? Adica nu exista nici o forma prin care sa se interzica aceste aparate si mai departe comertul cu ele ?
Autoritatile nu se gandesc ca exista posibilitatea unor complicatii severe daca aceste aparate raman blocate in ureche ?
Si, mai mult decat atat, nu este ilegal sa se comercializeze asemenea obiecte tinand cont de destinatia lor ?
Una peste alta, am putea face vreo sesizare cumva la vreo institutie ?
Apropo: la numerele de telefon de pe site-urile binevoitorilor care vand astfel de obiecte nu raspunde nimeni.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 16:43, 27 Noiembrie 2009
Problema expusa de d-voastra este mai veche , stiu si eu de existenta acestor aparate de cel putin 2 ani . Nu este nici primul caz in care s-au intamplat incidente de genul celui descris , la un moment dat s-a mediatizat chiar si la TV acest fapt. Sincer nu stiu carui organism ar trebui sa va adresati , poate Protectia consumatorului?! Numai ca .....o sa fie necesar sa va sustina (cred) si parintii copilului .
chestiunea aceasta nu este deloc noua...:rolleyes: si de altfel avem multe alte lucruri, rele, daunatoare si cu adevarat periculoase, care se comercializeaza pe internet si care nu sunt interzise, nu sunt in nici un fel reglementate si aduc mari prejudicii sociale, morale si intelectuale societatii si indivizilor.Va dau un singur exeplu: vanzarea pe net a lucrarilor de licenta, master si doctorat(de tot felul)...#-o
Puteti lua atitudine, dar trebuie sa o faceti intr-un loc mai special, in Parlament...:thumbup:, altfel, e fara rost. "Traim in Romania si ...degeaba"
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2009
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
Parerea meaa este un astfel de comert nu are cum sa fie stopat, cel putin nu asa curand si nu fara o implicare foarte dura a celor in masura( cine or fi ei).
Si chiar daca am admite ca intr-o zi ar deveni posibila eradicarea fenomenului, stim bine ca romanii , la capitolul inventivitate stau foarte bine. Oricand vor produce un sistem similar sau poate chiar mai performant.
Din nefericire, asa se face invatamant la noi. Recent , spunea un prof . universitar ca si-ar dori sa achizitioneze un sistem care sa bruieze sistemele de copiat ale studentilor. Si ca degeaba le interzice accesul in sali cu telefonul, ca unii au 2-3 telefoane la ei , oricum. Predau unul, si au si de rezerva.
Consider ca problema pusa este interesanta pur teoretic dar si practic, avind in vedere multiplele aspecte de ordine publica incalcate, de la pericolul asupra sanatatii pana la evaziunea fiscala (consideram evazionist sau contraventionist un taran care vinde 3 legaturi de patrunjel cu multa vitamina C :)) , dar pe acestia care ne vand orice fel de prostii nu X-( ) si de la siguranta cetateanului (vezi magnetul din ureche) pana la cea publica (unii au incercat sa vinda substante radioactive).
Din pacate, trebuie sa fiu de acord cu faptul ca nu este usor de luptat cu tot ceea ce a adus internetul prin creativitatea unor specimene malefice, care cu greu se pot numi oameni, dar si cu faptul ca nci institutiile statului (de la Parlament pana la politie, garda finanaciara, serviciile de informatii si multe altele existente :) ) nu fac prea multe in acest sens. (din pacate si pt. ca prea des isi spun ca au multe alte lucruri mai importante si presante pe cap, iar uneori pt.ca si au).
Incurcata situatie...

Spuneti ca de 2 ani de zile exista aceste obiecte pentru copiat si inca nu s-au luat oarece masuri ?
Pai atunci asa se explica de ce stimabilii vind aceste obiecte in magazine virtuale in toata regula si livreaza in toata tara...pentru ca nimeni nu le-a dat bataie de cap pana acum si, evident ca ei "au lucrat" la calitatea serviciilor vis-a-vis de clientii lor.
Hmmm...
Ma ia cu fiori cand ma gandesc ca probabil tanarul medic unde ma voi trata de nu stiu ce boala la un moment dat va fi ajuns in acea pozitie ajutandu-se de aceasta metoda.
Ciudat, si totusi exista politia economica si mai multe institutii se lauda cu interventiile lor impotriva diversilor raufacatori din mediul online...

Alte discuții în legătură

Țigara electronică în benzinării Lralx85 Lralx85 Buna ziua! Lamuriti-ma, va rog! Am fost surprinsa sa descopar intr-o benzinarie faptul ca tigara electronica este interzisa! Mi s-a spus ca este interzisa in ... (vezi toată discuția)
Lnfractiuni de audienta - ascultatul la casti de pe telefon in mod silentios eusaisapte eusaisapte Buna ziua, un grup restrans de judecatori s-au vorbit sa ma hartuiasca pentru ca unuia dintre este urmarit penal in urma plangerii penale care am formulat-o ... (vezi toată discuția)
Apometre cu citire radio dara25 dara25 Buna seara, As avea nevoie si eu de un sfat. Ne-am trezit ca presedintele asociatiei ne-a instiintat printr-un anunt la avizier ca se vor monta apometre cu ... (vezi toată discuția)