avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Problema casti pentru copiat !!!
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Problema casti pentru copiat !!!

Buna ziua,
Revin si eu cu o chestiune ce probabil va va mira...
Am postat aici intrucat nu am stiut unde altundeva s-ar incadra mai bine aceasta problema.
Ieri pe la amiaza m-am pomenit la mine la usa cu copilul unui vecin de pe palier care mi-a zis ca i-a ramas intepenit in ureche un magnet si a venit la mine sa-l ajut cumva sa-l scoata ca daca le spune parintilor "il omoara" - exprimarea lui.
Evident am ramas si eu mirat si l-am intrebat de ce Dumnezeu si-a bagat un magnet in ureche, iar el mi-a spus ca de fapt acel magnet este parte componenta a unui sistem care se conecteaza la telefonul mobil si prin care copiaza la lucrarile de control de la scoala. M-a mirat si eu, l-am ajutat sa-l scoata cu ajutorul altui magnet (de fapt el mi-a dat aceasta solutie) iar intre timp i-am cerut detalii. Mi-a spus ca l-a cumparat de pe un site de licitatii prin intermediul unui alt baiat mai mare, cu comanda prin posta, etc. In fine, am cautat pe internet acel site, am mai gasit si altele asemanatoare si am observat ca exista de fapt o gramada de astfel de vanzatori care "se dau" ca avand firme, etc. si care au magazine virtuale in toata regula cu multe feluri de astfel de aparate, zic ei de spionaj, wirreles, etc., fac livrari prin posta, prin curier, in mai putine cuvinte opereaza de parca ar fi Altex, Domo, etc..
Acum as vrea si eu sa va intreb: cum Dumnezeu este posibil asa ceva ? Adica nu exista nici o forma prin care sa se interzica aceste aparate si mai departe comertul cu ele ?
Autoritatile nu se gandesc ca exista posibilitatea unor complicatii severe daca aceste aparate raman blocate in ureche ?
Si, mai mult decat atat, nu este ilegal sa se comercializeze asemenea obiecte tinand cont de destinatia lor ?
Una peste alta, am putea face vreo sesizare cumva la vreo institutie ?
Apropo: la numerele de telefon de pe site-urile binevoitorilor care vand astfel de obiecte nu raspunde nimeni.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 16:43, 27 Noiembrie 2009
CrissMGC a scris:

Daca spuneti ca lucrati in domeniu (banuiesc ca in electronica, nu in sensul ca efectuati dispozitive ca acelea...) inseamna ca totusi constientizati pericolul la care sunt expusi destinatarii acelor aparate.

Da, constientizez pericolul. De aceea spun ca fiecare foloseste asa ceva pe propria raspundere.

CrissMGC a scris:

Ceea ce vreau sa zic este faptul ca e o diferenta de la cer la pamant intre un dispozitiv creat pentru niste scopuri perfect legale si in conformitate cu normele morale (creioanele, acele de cusut, antenele pentru telefonia mobila, etc.) dar care este transformat de anumiti indivizi intr-o arma si niste dispozitive create special pentru a avea o destinatie ilegala si imorala.

Am dat acele exemple pentru ca destinatia oficiala a dispozitivelor de care discutam nu este copiatul ci comunictiile fara fir. Mare parte din dispozitivele respective chiar respecta standardele ISO in vigoare (de exemplu IEEE 802.15.1) si sunt si certificate CE. Normal ca nu toate...sunt si versiuni mai neoficiale, care intr-adevar sunt mai periculoase.

felixtm a scris:

Oricum daca exista interes impotriva copierii ,exista un dispozitiv care bruiaza semnalul gsm pe o raza de pana la 50m.... si nu costa decat vreo 250 ron..... DECI vointa sa fie....

Interes impotriva copierii nu prea exista. Am constatat asta la ultima runda de bac, unde copii care abia au scapat de repetentie au scos medie la bac peste 9.50.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Țigara electronică în benzinării Lralx85 Lralx85 Buna ziua! Lamuriti-ma, va rog! Am fost surprinsa sa descopar intr-o benzinarie faptul ca tigara electronica este interzisa! Mi s-a spus ca este interzisa in ... (vezi toată discuția)
Lnfractiuni de audienta - ascultatul la casti de pe telefon in mod silentios eusaisapte eusaisapte Buna ziua, un grup restrans de judecatori s-au vorbit sa ma hartuiasca pentru ca unuia dintre este urmarit penal in urma plangerii penale care am formulat-o ... (vezi toată discuția)
Apometre cu citire radio dara25 dara25 Buna seara, As avea nevoie si eu de un sfat. Ne-am trezit ca presedintele asociatiei ne-a instiintat printr-un anunt la avizier ca se vor monta apometre cu ... (vezi toată discuția)