avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pretentii cu martori mincinosi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pretentii cu martori mincinosi

1.Ce se poate face contra unui martor care semneaza o chitanta de mana la reclamant acasa, nefiind de fata la intocmirea chitantei iar in instanta recunoaste acest lucru?
Dar daca sa presupunem ca paratul pierde, procesul, desi in proces sunt clare declaratiile martorilor reclamantului ca fiind false. Presupunem ca paratul pierde, deoarece judecatorul favorizeaza reclamantul, iar paratul este e constrans sa mai aduca un martor, ceea ce nu poate face.Poate paratul sa castige la recurs, daca se dovedeste marturia mincinoasa a marotrilor reclamantului ? Dar daca depune plangere pentru marturie mincinoasa pentru martorii reclamantului ?
Cel mai recent răspuns: Cabinet Avocat Salageanu Elena , Avocat 11:34, 26 Noiembrie 2009
hai sa incepem cu inceputul:impotriva martorului mincinos poti formula plangere pentru marturie mincinoasa,dar numai cu respectarea dispozitiilor codului penal,si anume art.260 cp,si anume ca"fapta martorului care intr-o cauza penala,civila,disciplinara sau in orice alta cauza in care se asculta martori,face afirmatii mincinoase,ori nu spune tot ceea ce stie privitor la imprejurarile esentiala asupra carora a fost intrebat."in situatia data,martorul nu a facut in cauza in care a fost ascultat afirmatii mincinoase.pentru ca a recunoscut ca nu a fost de fata la semnarea chit..daca paratul pierde,sa faca apel.infractiunea de marturie mincinoasa exista,daca declarati acelui martor falsa dealtfel,a influentat solutia instantei si a produs rezultatul socialmente periculos.
Deci se va explic. Martorii mei nu au fost acceptati. Motiv: afini, cumnati. Martorii reclamantului, unul a declarat si s-a consemnat ca nu a fost prezent la intocmirea chitantelor, ceea ce a intrat in contradictoriu cu celalalt martor, tot al reclamantului. Judecatorul este influentat, pt ca unul din martorii reclamantului este fiu de mare procuror, iar avocatul reclamantului, prieten cu judecatorul. Mie mi-a fost impus un termen de 7 zile sa mai vin cu un martor, ceea ce nu prea reusesc, pt ca reclamantul este un camatar. Ce as putea face, daca nu am martor nici la acest termen si daca solutia Instantei va fi favorabila camatarului?Va rog mult, pierd teren, iar adevarul iese la iveala din declaratiile martorilor reclamantului, adica mint.
faceti ceea ce judecatorul a dispus,si anume sa va aparati,sa probati cele afirmate cu martori.iar impotriva hotararii date acum,se mai pot exercita si alte cai de atac .lasati judecatorul sa se pronunte, dar numai dupa ce va veti audia martori,neaparat.
Din punctul meu de vedere, daca nu puteti aduce un martor care sa sustina afirmatiile dvs in instanta , nu va ramane decat varianta plangerii penale pentru marturie mincinoasa! Insa ar fi bine sa gasiti acel martor!B-)
Am depus si o plangere la politie pt. santaj si amenintari, fals in inscrisuri, dar nu cred ca voi ajunge prea departe, pt ca...sunt politist si mi s-a atras atentia cu codul deontologic si profesional, ca intra pe ,,felie,, cei de la 2 si un sfert. Ce sa fac?? Ce temei legal sa impin, caci martorii reclamantului mint, e clar, caci s-a consemnat in acte.Eu nu mai pot aduce alt martor...

Alte discuții în legătură

Martor mincinos cazandetuica cazandetuica 1.Ce se poate face contra unui martor care semneaza o chitanta de mana la reclamant acasa, nefiind de fata la intocmirea chitantei iar in instanta recunoaste ... (vezi toată discuția)
Fals in declaratii socrate111 socrate111 Buna seara .Imi puteti spune daca reclamantii care prin actiunea inaintata Instantei declara o serie de neadevaruri pot fi atrasi in raspundere penala in ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa la iesirea din indiviziune lampadin2 lampadin2 Piritii mint . Am martori , probe . ii pot da in judecata direct sau trb plingere la parchet ? (vezi toată discuția)