avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daca mi-am incetat contractul de munca prin acordul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daca mi-am incetat contractul de munca prin acordul partilor in aceeasi zi nu trebuie sa primesc o notificare in acest in ziua respectiva?

Daca mi-am incetat contractul de munca prin acordul partilor in aceeasi zi nu trebuie sa primesc o notificare in acest in ziua respectiva?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:27, 4 Iulie 2019
Codul Muncii prevede numai in anumite situatii termenul de comunicare a deciziei de incetare a c.i.m. ...

HG 905/2017
art.7
.....
(3) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia copii ale documentelor existente în dosarul personal, în termen de 15 zile lucrătoare de la data solicitării.

(4) Documentele sunt eliberate în copie certificată pentru conformitate cu originalul de către reprezentantul legal al angajatorului sau de persoana împuternicită de angajator.

(5) La încetarea activității salariatului, angajatorii au obligația să îi elibereze acestuia o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, precum și un extras din registru.

(6) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat și certificat pentru conformitate, sau o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, astfel cum rezultă din registru și din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
......
Poate sa-mi refuze eliberarea unei adeverinte pe motivul ca mi-au eliberat deja o data aceasta adeverinta si este suficient daca imi dau varianta electronica?
Nu poate refuza o astfel de solicitare ... extrasul REVISAL nu se substituie adeverintei de vechime.
Mi s-a refuzat solicitarea pe motiv ca deja mi s-a eliberat un exemplar si ca am semnat de primire. Prin varianta electronica voiam sa spun ca mi s-a trimis o copie electronica a exemplarului semnat de mine. In aceasta situatie, poate angajatorul sa-mi refuze eliberarea unui alt exemplar?
El poate, dar motivul ca vi s-a mai eliberat un exemplar nu mi se pare plauzibil.

Alte discuții în legătură

Plecare de la firmă fără preaviz. cum se poate intra în posesia adeverinței care se întocmește la încetarea contractului de muncă? patronul refuză s-o elibereze adriana bindea adriana bindea Baiatul meu a plecat de la o firma fara preaviz .Motivul este ca nu s-a mai inteles cu patroana pe motive financiare.Acum se angajeaza in alta parte dar are ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, va rog frumos sa ma ajutați cu actele pe care angajatorul ... mcalugarita mcalugarita Bună ziua, Va rog frumos sa ma ajutați cu actele pe care angajatorul este obligat sa mi le elibereze la încetarea CIM. Menționez ca contractul de munca ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. dacă mi-am băgat demisia și patronul a zis ca ... Camy2012 Camy2012 Bună ziua. Dacă mi-am băgat demisia și patronul a zis ca e în regula. Întrebarea mea este : mie unde mi se vad anii lucrați dacă el nu mi-a dat nici un ... (vezi toată discuția)